QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Kawasaki přichází s Mule SX – malým strojem na velkou práci

Text: Dominik Valášek | Foto: Kawasaki | Zdroj: ATV | Datum: 08.07.2016 | Zobrazeno: 3537×

Kawasaki přichází s Mule SX – malým strojem na velkou práci Japonská Kawasaki přináší nový přírůstek do světa side-by-side. Tentokrát ovšem neočekávejme adrenalin a blbnutí na tratích. Mule SX totiž míří do užitkového sektoru a jedná se o malý stroj na středně velkou a středně těžkou práci.


V nabídce bude celkem sedm verzí, lišících se výbavou, parametry podvozku a také systémem pohonu. Zatímco nejlevnější varianta pojmenovaná prostě Mule SX nabízí desetipalcová kola, pohon zadních kol a světlou výšku 15.5 centimetru, nejvyšší varianta Mule SX XC 4x4 SE má hliníková dvanáctipalcová kola, přiřaditelný pohon všech kol a světlou výšku 20.5 centimetru.


Základ však zůstává vždy stejný a jedná se tedy o užitkovou čtyřkolku na žebřinovém rámu, disponující dvojicí míst pro cestující a sklopnou korbou na zádi. Brzdy jsou bubnové, řízení je bez posilovače, to vše v rámci zachování nízké ceny a také pravidla „kde nic není, nemá se co rozbít“. Přední kola jsou odpružena nezávisle, ta zadní jsou na tuhé nápravě s uzamykatelným diferenciálem, odpružené kyvnou vidlicí.


V zadní části se ukrývá i motor. Jednoválec o objemu 401 ccm s rozvodem OHV a chlazený vzduchem je naprosto jednoduchou a spolehlivou jednotkou, kterou plní karburátor místo vstřikování. Aby nehrozilo utopení nízko uloženého agregátu, je přístup vzduchu vytažen tzv. šnorchlem na rám v prostřední části. Točivý moment 29 Nm je dostupný již od 2400 otáček za minutu, a kdyby síla nestačila, je k dispozici i redukce automatické převodovky. Maximální rychlost je u všech modelů omezená na 40 kilometrů za hodinu.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen flashem.
 
I přes relativně skromné parametry umí Mule SX uvézt dva lidi a 180 kilogramů nákladu na korbě. U vyšších modelů nalezneme ve výbavě také tažné zařízení na vlek o celkové hmotnosti až 500 kilogramů. Další místo na drobnější náklad se nachází ve schránce před kabinou, která má pod sundavacím víkem 60 litrů objemu. Sedadla v jednoduché kabině jsou samozřejmě voděodolná a nachází se zde mimo jiné také slot na rádio.


Kdy se Kawasaki SX objeví v prodeji, to zatím není jasné. Zatím známe akorát ceny, takže víme, že šikovná malá čtyřkolka na farmu či statek vyjde přinejmenším na 7 299 dolarů (175 tisíc korun) za základní model. Základní verze s pohonem všech kol je za 8 099 dolarů (194 tisíc korun) a vrcholně vybavená verze Mule SX 4x4 XC SE je za 9 399 dolarů (226 tisíc korun).


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Katalog čtyřkolek - kompletní informace o modelu

Kawasaki Mule 4010»
Kawasaki Mule 610»

Další články sekce Kawasaki

2016 Kawasaki Teryx 800 EPS LE

22.06.2015, Novinky
Model Kawasaki Teryx LE zahrnuje vše co můžeme čekat od LE modelu, včetně jeho elektrického posilovače řízení, 14" litý...

Kawasaki a rok 2015

09.10.2014, Novinky
Kawasaki přichází s náloží, jako by nás chtěla novinkami roku 2015 ukamenovat. Modelové řady Tyrex a KFX dokazují, že Ka...

Test Kawasaki Teryx4

19.09.2013, Novinky
Rick Sossebe otestoval nový model od Kawasaki Teryx4. Kawasaki stáj novináře pozvala na dvoudenní jízdu přes hory Utahu...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.57s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce