QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


John Deere Day

Text: Dušan Padevět | Foto: Jiří Jevický | Datum: 10.06.2013 | Zobrazeno: 5084×

John Deere Day Opravdu velmi slavnostní událost se nedávno odehrála na pražském Hummer Centru. Na celý jeden den si hamrovský kopec půjčili zástupci žlutého jelena. Český dealer značky John Deere společnost Strom Praha, a.s. tady při John Deere Day představila velkou část programu zahradní a komunální techniky. Měřitelnost pestrosti nabídky převeďme do kilogramů. Nejmenším zástupcem byla asi patnactikilová automatická sekačka a tím nejváženějším pak asi tunový zástupce komunálních traktorů s pořádným předním nakladačem.


Kapitoly článku

  1. Reportáž
  2. Kompletní fotogalerie

Každý má občas svůj den. Znáte to. Proč by neměly mít svůj den i produkty značky John Deere. Většina lidí v Čechách si pod tímhle jménem vybaví buď nějaký pořádný žlutozelený traktor. A nebo na konci léta třeba kombajn, kterému jsou dva jízdní pruhy málo. Jenže tahle americká firma s jelenem ve skoku má mnohem širší spektrum vozidel. Dokonce mezi nimi najdeme i taková vozidla, která do jednoho jízdního pruhu vejdou hned několikrát. Tentokrát se na pražském výstavním dnu předvedly hlavně ty menší stroje. Totiž jednak sekačky opravdu všech velikosti, od malého robota po travní traktor. Pak také to, co určitě bude zajímat čtenáře Quadmanie.CZ celou řadu UTV.

U John Deere dostala praktická UTV označení Gator. O některých se na Quadmanii už i docela podrobně psalo(Gator XUV 855D 4x4, Gator XUV 550 4x4), o dalších se ještě psát bude. Připomeňme, že se v nich najdeme motory zhruba od 300 ccm do 900 ccm. Jejich řidič je pak bude krmit podle provedení benzínem i naftou. Případně, když nebudou mít motor, stačí je občas připojit na elektriku. Co je pro všechny ale společné? Třeba pár důležitých vlastností, které se konstruktéři snažili při vývoji dodržet. Jednoduchost, spolehlivost, efektivita, uživatelský komfort a spousta užitečného příslušenství. Tohle všechno byste u každého Gatora měli najít..

Návštěvníci John Deere Day právě toto nacházeli. 5 vybraných modelů šlo z ruky do ruky. Brodilo humrovské bažiny, šplhalo do hamrovských výjezdů. Stačilo se jen včas zaregistrovat a pak si trochu až extrémní terén vyzkoušet, jak se jejich nový pomocník bude chovat na farmě, u hájovny nebo na stavbě či na golfovém hřišti. Pokaždé s tou správnou příchutí příslušenství, jako například s trávníkovými pneumatikami, když by jste se starali o golfový areál.


Kapitoly článku

  1. Reportáž
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Další články

Jak se vyrábí čtyřkolky CFMOTO? Zjišťovali jsme přímo v čínské továrně

28.11.2023, Reportáže
Asi se shodneme, že CFMOTO ve čtyřkolkách dnes už patří mezi špičku, mezi čínskými výrobci určitě. Vrtalo vám ...

Otestovali jsme novinky od Yamahy

29.08.2022, Reportáže
Není nad to, než si svou vysněnou čtyřkolku pořádně proklepnout a na živo se přesvědčit, že právě ona je tou pravou. Pře...

Polaris Camp 2022 naživo za řídítky i volanty

13.04.2022, Reportáže
Letošní testovací dny Polarisu v Milovicích nabídly několik pěkně postavených tratí, ale hlavně možnost přímého porovnán...


Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.61s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce