QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


ITP QuadCross MX PRO

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 04.09.2013 | Zobrazeno: 4372×

ITP QuadCross MX PRO ITP QuadCross MX PRO jsou radikální závodní pneumatiky, které mají hlavní cíle - být co nejlepší na velmi tvrdých motokrosových tratích, mít velký kilometrový nájezd a také přispět k zrychlení časů na kolo o celé sekundy. ITP vyvíjely pneumatiky za spolupráce s továrními týmy Yamahy a Kawasaki, což nezní špatně, takže to vypadá jako další dobrej den „v kanclu“….


Kapitoly článku

  1. Redakční test
  2. Kompletní fotogalerie

Je to věčné téma, co obout za gumy, po jakých sáhnout a jaká volba bude tou nejlepší?! U nás je to volba gum určených pro Quad Cross, pro náš test nám byly poskytnuty pneumatiky ITP QuadCross MX PRO. První fáze testu probíhala tak, že jsme s pneumatikami zajeli do pneuservisu, a hned poté jsme se vydali na závodní tratě - Třebíz, Mohelnice, Ledeč nad Sázavou, Ŕedhošť kde jsme pneumatiky otestovali v plné palbě při šampionátech Vizinger Cup, Mezinárodního Mistrovství ČR Side a Quad,  CRC a MMČR družstev.
Pneumatiky po odjetí prvních dvou závodů v Třebízi a Mohelnici převážně po tvrdším podkladu nejevily známky opotřebení. Je pravda, že v obou dvou závodech jsem jezdila něco málo mezi 10 – 12 minutami x 4. Na suchu i na mokru mají gumy výborný grip a v udávání směru (to se týká především předních gum) jsou perfektní. Celek gum s nízkým profilem nekompromisně přikovaly čtyřkolku těsně nad zem a trakce jim rozhodně nechyběla. Na mokru ITP dodávají jezdci sebedůvěru a podrží, ale to vše se dalo očekávat, ITP není nováčkem v Quad Crossových závodech o čem by mohli mluvit jezdci: Martin Liška, Lukáš Studený, Honza Jasanský, David Buříval, Michal Fischer.... (tito všichni po řadu závodů testovali ITP obutí na vlastní kůži).
Ani hlubší louže s pevným podkladem nejsou problém. Pokud ovšem nenarazíte na mazlavý jíl nebo lepivé bahno. Tady pneumatiky nejsou až tak pružné, chvilku jim trvá „samovyčištění“, nestávají se z nich superslike, ale chvilku jim trvá než se dělené špalky vyčistí .
V tvrdším terénu s kamenitým povrchem, nebo v bahnitém terénu tak jak tomu bylo v Ledči nad Sázavou, kde jsme se brodili po kotníky v bahně se gumy mají o co opřít - revidovaný boční profil výrazně zlepšuje předvídatelnost, čitelnost a grip.  Po odjetí všech čtyř závodů gumy nejeví, žádné známky opotřebení. Vždy jsem od nich dostala maximální trakci, až na vyžehlené zatáčky, do kterých nebylo možné zarýt drapáky.

Zadní QuadCross MX PRO - Asp Group S.R.O.:

  • - výrazně lepší trakce než u předchozí generace QuadCross MX
  • - revidovaný boční profil výrazně zlepšuje předvídatelnost, čitelnost a grip
  • - speciálně vyvinutá měkká směs má neuvěřitelnou trakci a skvělou akceleraci.
  • - praxí a závody prověřený design dělených špalků ITP s perfektním záběrem
  • - skvělé samočisticí vlastnosti

Přední QuadCross MX PRO - Asp Group S.R.O.::

  • - revidovaný boční profil výrazně zlepšující předvídatelnost, čitelnost a boční grip při zatáčení
  • - výrazně lepší trakce než u původních QuadCross MX
  • - speciálně vyvinutá měkká směs s neuvěřitelnou trakcí a skvělou akcelerací.
  • - brzděním na suchém i kluzkém povrchu udává QuadCross MX PRO nový standard na tvrdých tratích
  • - praxí a závody prověřený design dělených špalků ITP s perfektním záběrem
  • - skvělé samočisticí vlastnosti

V minulosti jsme vám přinesli článek - Jak obouvat čtyřkolku:

Je to věčné téma, co obout, na kolik to foukat, kdy přezouvat, jaké ráfky jsou dobré, jaké ne a jak mají být velké. V tomto článku se pokusíme vyvrátit některé mýty a naopak poradit, co bude právě pro vaší ATV, nebo quad to nejlepší... Kompletní článek naleznete ZDE.

Kapitoly článku

  1. Redakční test
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Katalog čtyřkolek - kompletní informace o modelu

3M Outlander 650 MAX»

Nejnovější články o Čtyřkolkách

Goes G400S

14.09.2016, Redakční testy
Vyzkoušeli jsme Goes 400S v poměrně pozoruhodném provedení. Tato sportka je standartně dodávána ve sportovní výbavě; od...

Goes G300S

16.08.2016, Redakční testy
Značka Goes přidala do nabídky dvě sportovně koncipované čtyřkolky pro opravdový sportovní zážitek. Čtyřkolka Goes 400S ...

Yamaha Raptor 700

03.12.2015, Redakční testy
Po celá léta byl nejprodávanější model od Yamahy Raptor 700 poháněn silným a spolehlivým kapalinou chlazeným motorem o o...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.59s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce