QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Goes G300S

Text: Ollie Roučková | Foto: Jiří Jevický | Datum: 16.08.2016 | Zobrazeno: 7979×

Goes G300S Značka Goes přidala do nabídky dvě sportovně koncipované čtyřkolky pro opravdový sportovní zážitek. Čtyřkolka Goes 400S je standartně dodávána ve sportovní výbavě, 300 je o něco málo civilnější. A právě u civilnější varianty pro tento test zůstaneme.


Kapitoly článku

  1. Recenze
  2. Video z testování
  3. Kompletní fotogalerie

Před třemi lety jsme měli tu možnost otestovat Goes 225S, který je bez debat ve své kategorii dobrou alternativou pro začínající jezdce. Nabízel hlavně klidný motor a velmi vybalancované jízdní vlastnosti za rozumnou pořizovací cenu. Tudíž jsme už trochu očekávali novou generaci, nakonec jsme se ale dočkali „jen“ mírného posunu a to zejména hlavně v motorové části. Opět tu máme motory pro Goes dodávané továrnou Aeon, která spolupracuje například i s výrobcem Polaris.

Goes 300 je vodou chlazený 4taktní motor SOHC s katalyzátorem, s velmi čitelným chodem motoru. Jeho křivka jezdce jen tak nepřekvapí, ani neutaví při delších vyjížďkách, celek je vhodný pro začínající jezdce, kteří neočekávají kompletního zabijáka motokrosových areálů. Na MX 300 opravdu nemá koníky a i samotní výrobci tuto čtyřkolku nepředurčili k tavení závodních okruhů.

Inovativní, multifunkční LCD display s ukazatelem zařazené rychlosti, denním počítadlem kilometrů a palivoměrem nabízí kompletní rozhraní pro jezdce. Nejedná se o oslnivý displej nad kterým se pozastavíte, prostě tu Goes vsadil na klasickou přehlednost. I při ostrém světle je displej dostatečně čitelný. Osazení paček je opět stejné, tady neni nad čím dumat.

Řazení:

Opět tu máme místo nožního řazení variátor, který se ovládá pomocí páčky u pravé nohy. Variátorová převodovka má pouze tři polohy – jedna rychlost dopředu, neutrál, jedna rychlost dozadu. Převodovka je přesná, vhodně odstupňovaná. Po nastartování se 300 představila mírnějším zvukovým projevem.
A opět motoru chybí výrazná výkonnostní špička, flexibilita motoru je pozastavena tím, že se jedná pouze o 300 ccm, v nižších a středních otáčkách se dá říct, že má dostatek síly. A když už se rozhodnete vlítnout do výjezdu, nemusíte se bát, že by vás 300 nechala stát v polovině. Motor běží takřka bez vibrací, až na jemné chvění, které přechází do řídítek.

Pohodový parťák:

Řízení je příjemně ostré a velmi přímočaré, takže budete vždy vědět, co se pod vámi děje. Relativně úzký podvozek si nechá hodně líbit, jen pozor při blbnutí na prašné cestě, stačí rychlejší manévr a jste na dvou kolech. Naopak, když už toto očekáváte, jedná se o docela zábavné blbnutí ve stylu Mošny (samozřejmě s velkou nadsázkou). Na silnici se celek chová poddajně a není co malé čtyřkolce vytknout, dlouhé měkké sedlo nabízí dostatečný komfort pro cesty okolo komína, ale nevím nevím, jak se na 300 poskládají dva jezdci. Ano 300 je homologovaná pro dvě osoby, můžete jí řídit s řidičákem skupiny B.
Podvozek docela obstojně kopíruje terén. Brzdy jsou kupodivu výkonné, nekladou odpor a jezdci tak odpadá zbytečné pumpování páčky.
Tato čtyřkolka je určena pro rekreační jezdce, pro začátečníky a třeba jen pro rybáře, kteří se potřebují dostat k rybníku aniž by naštvali polovinu osazenstva. Rozhodně se tato čtyřkolka nehodí k závodním účelům nebo trhání rekordů na dálnicích. Dodává se v černé a bílé variantě. Kompletní technické údaje ZDE.

Závěrečné hodnocení

Klady
Design
Brzdy
Pohodlné sedlo
Zápory
Cena
Výkon
Tlumiče

Pokračování článku: Video z testování

Kapitoly článku

  1. Recenze
  2. Video z testování
  3. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Katalog čtyřkolek - kompletní informace o modelu

Goes G300 S»

Další články sekce Goes

Goes G400S

14.09.2016, Redakční testy
Vyzkoušeli jsme Goes 400S v poměrně pozoruhodném provedení. Tato sportka je standartně dodávána ve sportovní výbavě; od...

Goes 520 Max Forest EPS

05.05.2015, Redakční testy
Goes 520 Max Forest EPS dostal standardní pohonnou jednotku s nejvyšším výkonem 24,1 kW při 7 000 ot/min a největším toč...

Goes 100 Pro Shark

21.11.2013, Redakční testy
Dostala se nám do rukou další dětská čtyřkolka, jak jen otestovat malou čtyřkolku když už dosahujeme trochu větších para...

Nejnovější články o Čtyřkolkách

Goes G400S

14.09.2016, Redakční testy
Vyzkoušeli jsme Goes 400S v poměrně pozoruhodném provedení. Tato sportka je standartně dodávána ve sportovní výbavě; od...

Yamaha Raptor 700

03.12.2015, Redakční testy
Po celá léta byl nejprodávanější model od Yamahy Raptor 700 poháněn silným a spolehlivým kapalinou chlazeným motorem o o...

SUNF v testu

23.04.2015, Redakční testy
SUNF je fungl nová univerzální pneumatika, která má dva hlavní cíle – mít co nejlepší grip v terénu a mít velký kilometr...


Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.52s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce