QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Elektrický pavouk - Swincar E-Spider

Text: Ollie Roučková | Foto: Swincar | Datum: 20.08.2015 | Zobrazeno: 5993×

Elektrický pavouk - Swincar E-Spider Elektrický pavouk jménem Swincar E-Spider disponuje „nezávislým zavěšením“ všech čtyř kol, každé kolo má k dispozici vlastní elektromotor. Výsledkem je univerzální čtyřkolka, která snadno překoná takřka veškeré překážky.



Pavouk je opravdu všestranný, výrobci deklarují šplhání do 70 % stoupání, motory mají výkon 1 nebo 1,5 kW a pod nohama řidiče je baterie s kapacitou 2, 4 nebo 6 kWh.
Na tuto nevšední myšlenku přišli tři vynálezci z Francie: Pascal Rambaud, Jerome Arsac a Thierry James. Projekt vznikal po celých 8 let.

Kdo je kdo:

  • Pascal Rambaud zakladatel a generální ředitel Mecanroc / výzkum a vývoj
Architekt a vynálezce, vášnivý horolezec a automobilový závodník. Na peojektu Swincar pracuje od roku 2007.
  • Jérôme Arsac / Partner / Business Specialista, vývoj aplikací
Po 20 letech zkušeností s Motorsport Engineeringem je nyní zapojen do několika vysoce inovativních projektů. Jérôme funguje na všech tocích globálních vizí: výzkum a vývoj, kvalita, prototypy, výroba, nákup, logistika a marketing .

  • Thierry JAMMES / Partner / finance a obchodní management
Jammes má 25 let zkušeností na pozici generálního ředitele na národní úrovni (EMEA Bombardier, Fenwick Linde, Jungheinrich). Se Swincar spolupracuje teprve od roku 2014.
Swincar v nejbližší době představí i dvousedadlový model, a verzi "Joy-stick" pro uživatele s omezenou schopností pohybu.

Promo video.

Swincar byl poprvé prezentován na výstavě Vynálezů v Ženevě a to letos v dubnu. Koncept hned při své premiéře získal mnohé ocenění: Cenu diváků, Cenu za design….

Ve Francii je vše jinak:



Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 4x

Další články

Čtyřkolky na veletrhu Motosalon 2024

03.03.2024, Novinky
První březnový víkend již tradičně patří zahajovací motocyklové výstavě, letos brněnskému Motosalonu. Oproti minulým let...

Americké stroje Polaris nově v Poděbradech

08.02.2024, Novinky
Závodní bugyna RZR Pro R Factory amerického výrobce Polaris vítězně prolétla Saúdsko-arabskou pouští a fanoušci týmu Séb...

Čtyřkolky CFMOTO nyní ještě dostupnější.

31.01.2024, Novinky
Atraktivní prodejní akce na začátku roku jsou pro značku CFMOTO, resp. jejího dovozce, společnost Journeyman CZ, již sam...


Novinky





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.35s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce