QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Drtíme Stunt III.

Text: Ollie Roučková | Foto: Václav Křovina, Richard Mošna St. | Datum: 22.07.2015 | Zobrazeno: 4226×

Drtíme Stunt III. Dlouho jsme vám nepřinesli nové „Mošňácké" tríčky, napravujeme prodlevu a přinášíme dvojici docela nadupaných akciček. První a né jen tak ledajaký tríček se jmenuje Burnout, který proložíme jízdou po zadních ve stoje na sedačce. Tak šup na plácek za barák, a stuntu zdar!


Kapitoly článku

  1. Stunt
  2. Kompletní fotogalerie

Pálení gum nebo-li BURNOUT

Spousta lidí si myslí, že pálit gumy dokáže každý a že na tom nic není. Je to jinak. Když máte kvalitní hladký asfalt, tak není moc lehké zkrotit kolku, aby hrabala na místě, zároveň se Vám nezvedala na zadní. Nejlehčí je, když se předkloníte před řídítka a ze začátku na jedničku, přes přední brzdu tomu naložit, aby hrabala. Každé posunutí těla směrem vzad vám může způsobit, že se vám kolka chytne a bude upalovat po zadních, nebo se zadní kola rozkáčou. Jde tu o to, pohrát si s vahou a umět ji rozložit, aby vše bylo správné.
Čím více váhy na předních kolech, tím jednoduší to bude! Když zvládnete Burnout na místě a jste si jistí, že to chcete něčím obohatit, tak se nakloňte na jednu boční stranu a trošku povolte přední brzdu, kolka pak bude kroužit nebo popojíždět. Pak můžete dát nohu přes řídítka, ruku na spojku do vzduchu atd. Vše dle vaší fantazie.  
Je pravda, že u kolky trvá daleko déle (oproti motorce), než docílite kouře z pneu. Pak je dobré zkusit to na vyšší převodový stupeň. LTZ to zvládne na suchu i trojku. 

Ze začátku dávejte opět pozor, aby čtyřkolka neujela a pokud by se tak stalo, tak aby v okolí nikdo nestál. Pořád a stále dokola! Dokud to nemáte v ruce, být připraven s prstem na spojce a nohou na brzdě!

Jízda po zadních ve stoje na sedačce

Musíte mít zvládnutý základ a opravdu to po zadních ovládat. Jet po zadní a stát na sedačce bez úprav sériového-sportovního manuálu je jen o rovnováze, protože není žádná komunikace se zadní brzdou.
Takže, kdo by se na tohle ještě necítil, tríček radši vynechá! Je důležité vědět a zjistit jak moc kolce přidat a jak moc jí zvednout, abyste nepotřebovali šlapat na brzdu. Nejlepší je nechat kolku jet na volnoběh stát na sedačce a lehce přidat a spíše si kolku přitáhnout silově. Prostě začít pozvolna a zjistit co a jak.
Asi to bude lepší zkoušet na trávě, než hned na asfaltu, když je jednička více vytočená a jedete po zadních, tak vám po ubrání plynu slouží motor jako brzda. Tady si opravdu vyhrajete s rovnováhou. Obnovit tento tríček lze o dost efektivních věcí. Jako například jednu nohu dát přes řídítka, natáhnout nohu dozadu, skákat na sedačce, běhat na sedačce, mávat jednou rukou atd. Ve fantazii se meze nekladou.

Kapitoly článku

  1. Stunt
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Další články

Boxy Shark: Když nevíte, kam s věcmi

31.01.2024, Představujeme
Čtyřkolky jsou sice prostorově velké jako malá auta (no, hodně malá), ale když vyrážíte na výlet, nebo i za prací do les...

Oblečení Finntrail: Když chcete být opravdu v suchu

20.01.2024, Představujeme
Nedejte se zmást jménem, tahle značka nepochází z Finska, nýbrž z Estonska. Ovšem za dobu své více než 10leté existence ...

Už máte na čtyřkolku pásy?

20.12.2023, Představujeme
Ne snad že byste museli propadat módní mánii, když v poslední době vidíte na polích tolik velkých traktorů přezutých z p...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.48s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce