QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Čtyřkolka roku 2013

Text: Ollie Roučková | Foto: Polaris | Datum: 07.05.2013 | Zobrazeno: 9667×

Čtyřkolka roku 2013 Již po sedmnácté se volil Motocyklu roku a pro rok se třináctkou na konci se anketa rozšířila o dvě nové kategorie (Čtyřkolka s řídítky, Čtyřkolka s volantem). Mezi 38 novinkami všech kategorií absolutně dominoval Polaris, který si z obou nováčkovských kategorií odvezl zlato. V kategorii Čtyřkolka s řídítky vítězně vzešla absolutní novinka tohoto roku Polaris Scrambler XP 850, v kategorii Čtyřkolka s volantem zlatou plaketku dostal model RZR XP 900.


Kapitoly článku

  1. Čtyřkolka roku 2013
  2. Kompletní fotogalerie

Maturita s označením Motocykl roku 2013 byla složena:

V tomhle případě se jednalo o složení státnic mezi čtyřkolkama s volantem a s řídítky, pro nás čtyřkolek znalé jde o kategorie ATV a SidexSide. Už se ví, že mezi kategorií čtyřkolek dominovala stáj Polaris, ale jak vznikl výběr Polarisí reprezentace a proč zrovna výhradní dovozce zabrousil k novému modelu a proč vsadil karty na léty prověřené RZR? To vše i víc se dozvíte v rozhovoru s tím nejpovolanějším.

Rozhovor:

Když jste volil kandidáta z vaší Polarisí flotily, proč zrovna Scrambler, kterého tu v podstatě nikdo ještě naživo neznal?
To bylo dáno podmínkami ankety, kde je v pravidlech uvedeno, že přihlášená čtyřkolka do nominace musí být novinka daného roku, sériově vyráběná, nebo i starší modelová řada s výraznou obměnou. Uvažoval jsem o nominaci starého dobrého osvědčeného modelu Sportsmanu, kterého pravidelně každý rok dochází k nějakým vylepšením, ale nakonec jsem zariskoval a nominoval tuto novinku Scrambler XP 850 i, když mi bylo jasné, že nejvíce zúčastněných hlasuje právě pro svůj stroj a prodej modelů řady Srambler je ještě v “plenkách“. Jak je patrné tomto případě risk vyšel na 100% a jsem rád, že uživatelé a příznivci čtyřkolek Polaris se našli i mezi majiteli jiných značek, což skýtá velký potenciál pro naši značku jako takovou, ale zároveň velkou zodpovědnost jako pro její zástupce.

Nebál jste se, že vám může uškodit to, že se nejedná o zaběhnutý stroj?

Vsadil jsem na absolutní Polaris novinku 2013 a vyšlo to, bylo by jednoduší nominovat nejoblíbenější čtyřkolku Polaris Sportsman XP, ale mám rád výzvy a Srambler jednoznačně výzva je s velkým V. Vnímám to tak, že hlasující věří značce Polaris jako takové, ačkoliv třeba vlastní i čtyřkolku jiného výrobce, že značka Polaris, jako světový lídr, má svoje pevné místo na českém trhu a je vnímána jako jedna z těch prestižních. Což je zavazující a zároveň nás tato důvěra posouvá dopředu.

Jaké čtyřkolky proti vašim nominovaným mašinám stály?

Přihlášku pro nominaci kromě nás podal ještě Journeyman s modelem Gladiator X8 a modelem Gladiátor UTV 830 a Kawasaki s modelem KVF 750 4x4 a modelem Mule 4x4. Zajímavé, že pouze my jsme poskytli Polaris soutěžní modely pro možnost testovacích jízd. Zájemce budeme postupně kontaktovat a zvát dle jednotlivých regionů podle jejich bydlišť.
Máte k dispozici statistiku o kolik bodů/procent Scrambler nad konkurencí vyhrál?
Výsledky byly oznámeny na slavnostním večeru a Scrambler získal 95 procentních bodů, Kawasaki 78 % bodů a Journyman 75 % bodů. Z výsledků je patrná jasná převaha Scramblera. Ještě výraznější to bylo v kategorii Side by Side, kde RZR získalo 116 procentních bodů – což představuje více než 12 tisíc hlasů., Kawa 71 procentních bodů a Journyman 63 procentních bodů.

Jaké byly ohlasy z výstavy právě na nového Scramblera?

Ohlasy byly velké už po prvním představení tohoto modelu v USA v létě 2012. Je vidět, že hodně příznivců značky Polaris novinky sleduje a rádo by je hned i vidělo naživo, ale jak už to bývá prioritou všech Polaris novinek je vždy jejich domácí trh, tedy USA. Pro export byla uvolněna až prosincová výroba a první kusy se k nám dostaly začátkem roku. Hned se po nich zaprášilo a hrozilo, že tato novinka nebude na výstavě k vidění. Nakonec se vše povedlo a na stánku společnosti QUAD-MOTO SHOP - Miroslav Rőth v rámci výstavy Motocykl 2013 na holešovickém Výstavišti byly představeny oba modely.

Byl to pro vás první impulz k tomu, že by se možná mohlo zadařit?
Právě velice kladné odezvy, nejen z výstavy, zavdaly podnět k tomu, aby se tato novinka ucházela o vítězství v této anketě. A jak je vidět byl to správný předpoklad.

Polaris Scrambler XP850 vítězem kategorie Čtyřkolky s řídítky (ATV)

Polaris RZR XP900 vítězem kategorie Čtyřkolky s volantem (SidexSide)

RZR už si zasloužilo hned několik ocenění, můžete nám je vyjmenovat?

Vozidla typu RZR jsou dlouhodobě na špičce popularity a Polaris, každý rok přichází s novým modelem této řady. Polaris vlastně vytvořil novou kategorii motorových vozidel, když v roce 2008 jako první na trh uvedl typ vozidla Side by Side sportovního střihu a zasloužil se o tzv. Off road Revoluci neboť vozidla RZR jako první vyplnila poptávku po rekreačně – sportovním vozidle na světovém trhu. Těm co nemají rádi centrální posez a řídítka Polaris nabídl a stále nabízí vozidlo podobné autu, což je pořád většině lidí bližší, s vlastnostmi čtyřkolky v osmi různých modifikacích. Modely RZR se okamžitě staly světově neprodávanějšími vozidly Side by Side sportovního zaměření. Když se vrátím k ocenění, tak to se nedá vyjmenovat bez toho, abych na spoustu z nich nezapomněl a o spoustě z nich ani nevím. Pro nás je důležité dění v České republice a proto jsem rád a velice si vážím tohoto úspěchu. Pokud můžeme zmínit i sportovní úspěchy tak RZR je několikanásobný šampion v závodech Mistrovství ČR Offroadmaratonů. A co se týče světového měřítka, je dvojnásobný vítěz prestižního a nejtěžšího závodu Dakar 2012 a 2013 v kategorii aut do 1 litru.

Je vůbec možné si osahat novátorského Scramblera, děláte nějaké demo jízdy pro veřejnost?
Samozřejmě máme v plánu pořádat testovací jízdy v jednotlivých regionech ve spolupráci s naší dealerskou sítí , kdy a kde to bude se jistě včas zájemci dozví. První je naplánovaná do Pístova u Jihlavy v rámci již velice populárního Quadweekendu, který pořádá Pavel Musil z Ráje čtyřkolek a jeho Quadweekend team o víkendu 25.5. – 26.5. Všechny zájemce srdečně zveme.
 Děkuji za rozhovor.
 

Kapitoly článku

  1. Čtyřkolka roku 2013
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 3.14 Známkováno: 7x

Další články sekce Polaris

RJ Anderson boří limity

08.11.2015, Představujeme
Těžce očekávané off-road Video s označením "XP1K3" bylo do světa vypuštěno přes UTVUnderground.com. Jedná se o třetí díl...

Ogio kufr na RZR

22.09.2015, Představujeme
Nechte výmluvy za sebou, vlastníte RZR a nevíte si rady s přepravou drobnějšího nákladu na malé korbičce? Ogio ve spolup...

Polaris opět uniká

28.07.2014, Představujeme
Zatímco konkurence honí koně pod kapotu, Polaris potvrzuje svou dominanci na trhu Side-by-Side. Výrobce se nadále tlačí ...


Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.26s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce