QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Cesta ke svobodě

Text: Přemek Vaněk | Foto: Přemek Vaněk | Datum: 21.02.2007 | Zobrazeno: 10120×

Cesta ke svobodě Jsou překážky, které zdravým lidem nepřijdou nikterak neschůdné, například schody, strmý svah, polní cesta, mokrá louka nebo les. Pro vozíčkáře jsou to ale bariéry, přes které se nedostanou. Možnost jak se znovu podívat do lesa, na zasněženou louku nebo si dokonce zazávodit přináší čtyřkolky, které jsou bohužel pro velkou část vozíčkářů finančně nedostupné.



Díky možnosti dostat se do dříve nepřístupných míst je mezi invalidy čtyřkolkářů čím dál víc a největší partou je Quad team SKV Praha, tedy sportovního klubu vozíčkářů. Mezi ně patří i známý herec divadla Járy Cimrmanna Jan Kašpar. Ten stejně jako několik dalších „srdcařů“ z SKV jezdí na čtyřkolce i závody v kategorii TR českých OffROAD Maratonů. Kromě závodů, kde se vozíčkáři statečně perou se zdravými jezdí chlapi i holky z teamu na celodenní výlety do přírody a loni nechybělo ani soustředění v jihočeské Bukové. Na konci loňského července zorganizoval Quad team vlastní závody poblíž Chrudimi a rozdáno bylo 38 startovních čísel v několika kategoriích. Vzhledem ke zmíněné finanční náročnosti není pořízení mašiny v silách všech postižených a protože poslanci musí krmit hlavně sebe, z úřadů výrazná podpora často nekouká.


Dar Přibáňů


Quad team se proto snaží shánět sponzory, kteří by pomohly dalším vozíčkářům ke svobodě. To se sice pomalu, ale přesto daří a druhou únorovou středu přibyla do Quad teamu jedna zcela nová Yamaha Grizzly 350 4x4. Tu za firmu Andy motors slavnostně předala Honzovi Kašparovi sourozenecká dvojice Přibáňů, kteří Honzu podporují i na závodech. Vzhledem k tomu, že Honza svojí čtyřkolku má, dostane se Grizzly do SKV Praha a otevře cestu k zážitkům dalším vozíčkářům. Ti si tak mají kde vyzkoušet jak nasednout, přesednout zpátky na vozík a vůbec si vyzkoušet samotnou jízdu na mašině. A kromě toho se taky znovu podívat do míst, kam by je jejich vozík nikdy nedovezl.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 0.00 Známkováno: 0x

Další články sekce Yamaha

Pozvání na Yamaha ATV test den

31.05.2023, Novinky
Prezentace s možností osobního vyzkoušení několika modelů čtyřkolových vozidel Yamaha kategorie ATV a Side-by-Side....

Yamaha zve na ATV TOUR 2022

16.08.2022, Novinky
Yamaha ATV TOUR poprvé v České republice. Jedinečná šance pro širokou veřejnost otestovat zdarma špičkové sportovní quad...

Yamaha spustila online rezervace novinky Wolverine RMAX 1000

15.12.2020, Novinky
Yamaha před nedávnem představila svou velkou novinku v segmentu side-by-side, ke které právě spustila online rezervační ...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.22s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce