QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Vlasta Beneš - sezona přeje připraveným

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 27.10.2014 | Zobrazeno: 3171×

Vlasta Beneš - sezona přeje připraveným O jednom z posledních říjnových víkendů závodem v polské Olszyně definitivně skončily boje v seriálu MX Batti Cup. Po celkovém součtu všech bodů Mistrovský titul série MX Batti Cup nad hlavu vyzdvihl Vlasta Beneš, který nejen díky své houževnatosti a dokonalé přípravě stroje odkroužil všechny závody, a to po celou sezonu bez poruchy, bez pádu a bez ztráty bodů.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Do posledního závodu této sezony se sešla hojná účast závodníků a to i z Polska. Pořadatelé tak rozdělili jezdce do dvou skupin, aby si jezdci navzájem neuškodili v celkovém pořadí.

Kdy už vyleze sluníčko?

Olszyna se v ranních hodinách zahalila do mlhy, teplota kolísala lehce okolo nuly. Dopoledne doprovázelo sluníčko a lehký vítr, který definitivně rozehnal mlhu. Místní pořadatelé od pondělí seděli na trati se založenýma rukama, nepřetržitý déšť neumožnil práci na trati. Až ve středu počasí pořadatelům dopřálo možnost úprav, ale i tak jsme v sobotu o první kvalifikaci topili čtyřkolky v bahně. Pořadatelé hned zasáhli, nastartovali bagr a vytížená místa vysušili co jen to šlo.

Šrotiště:

V kvalifikaci se nejlépe prosadil Michal Housa, kterému trať sedla a všem poodjel o několik délek čtyřkolky. Velké problémy však zaznamenal v první měřené rozjížďce, kde se mu kousla převodovka a bylo vymalováno. První runda byla osudná i pro mou Yamahu, při nájezdu do zatáčky mi upadlo přední kolo. Aby toho všeho nebylo málo Zuzana odstoupila díky bolesti břicha, malý zásah záchranky všechny vyděsil, přece jen se v jeden okamžik z tratě ztratili 3 čtyřkolkáři a nikdo z fanoušků nevěděl co se to děje.
Všichni tři jsme se záhy objevili v depu, kde se rozjelo opravování a pro Zuzu odpočinek. Ta se přece jen po dlouhé pauze trochu přecenila a rychlé tempo neudýchala. Do druhého závodu nastoupila a uhájila si tak třetí příčku zahraniční kategorie.

I s LTZ 400 lze být šampion:

Ve druhé jízdě se blýsknul mladý jezdec Kacper Mieszkowski, který poprvé seděl na otevřené verzi 450. Dle mechanika ještě není vychytaný karburátor, jedná se o nový model, se kterým ještě nejsou sehráni, ale za tři měsíce vše bude jak má být. I tak Kacper předvedl hodně dobrou jízdu a kdyby časový limit neutnul startmaršál předjel by i ten den dominujícího jezdce Jiřího Šumichrasta. Vlasta Beneš si absolutně klidnou jízdou dojel pro třetí místo a celkově mu v šampionátu patří prvenství!

Výsledky:

  • 1. Jiří Šumichrast
  • 2. Ollie Roučková
  • 3. Vlasta Beneš
  • 4. Michal Housa

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Amatérské závody čtyřkolek

Fotogalerie - Last Adventure

21.04.2017, Závody
Svou premiéru si Last Adventure odbila v Milovicích u Prahy, Procamping racing teame přináší fotogalerii z dění této cro...

Pískovna Dražetice hostila HandyCup

19.04.2016, Závody
Již tradičně se v jarních měsících objevuje seriál závodů pro vozíčkáře na čtyřkolkách na trati Pískovna Dražetice. Let...

Batti MX Cup první závod

08.04.2016, Závody
Sic je už Duben,ale vraťme se ke dni kdy odtartoval seriál Batti MX Cup prvním závodem ve Světci. I přes rychle se měníc...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.09s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce