QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Triumf Martina Lišky

Text: Ollie Roučková | Foto: TZ | Datum: 06.05.2014 | Zobrazeno: 4419×

Triumf Martina Lišky O tom, že se Martin Liška postaví do závodní sérii MMČR Supermoto jsme nevěděli do poslední chvíle, o to větší překvapení bylo to, že osedlá Can AM DS 450 X mx. A jak sám Martin řekl: „rozmyslel jsem se ze dne na den, přijel jsem, zvítězil a odjel.“


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Martin Liška spolu s Jiřím Petlachem byli nasazení jako dvě želízka proti Švédovi, který loni kraloval doslova neotřesitelným způsobem a jako na potvoru Švéd do Vysokého Mýta nedorazil. I tak se mezi 12členným závodním polem jely ostré souboje. O první dvě příčky se v obou dvou jízdách přetahovali Martin Liška a Jindřich Petlach, několikrát se zejména v první jízdě vzájemně předjížděli. Martin kraloval na rychlejších pasážích za to Petlach ovládl jízdu v techničtějších pasážích. I v druhé jízdě tito borci letěli v podobném tempu, Martin Liška hodně ostře odpálil start a v cíli se ukázal také první. Takže pro Can Am X Team Martin dovezl první zlato.

Rozhovor s Martinem Liškou:

Martine pojedeš celý šampionát?
Ano pojedu to celé, a budu se snažit udělat Mistra. Chci titul.

Jaká je podpora Can Am?
Zatím mám zapůjčenou čtyřkolku, oblečení, kompletní zázemí i mechaniky a o další spolupráci se nadále jedná.

Závody ve Vysokém Mýtě, ale nebyly až tak růžové?
To opravdu ne, doprovázely nás problémy. Nejdřív nám odcházel tlumič, který se musel dofukovat. Poté jsem v kvalifikaci zapíchnul hřebík do gumy a nakonec nám odešla baterka. Ještě, že mi jí kluci v Mýtě sehnali.
Jak se těšíš do Písku?
Tak tady bude velká konkurence. Tato trať se mi moc nelíbí, není to má oblíbená trať, mám raději otevřené tratě jako je Vysoké Mýto a Sosnová. Jel jsem zde v minulém roce a nesedla mi. Kluci tuto trať mají najetou, takže to budou velmi slibné souboje.

Kdo tě ukecal do závodů právě v Supermotu?
Míra Kuchťák, čtyřkolka mu stála v garáži on díky problémům se zády nemůže startovat, tak jsme se domluvili a klaplo to.

Takže jsi věděl dopředu že pojedeš Supermoto?
Ani ne, rozhodl jsem se ze dne na den. Ve čtvrtek jsem si udělal licenci, v pátek odjel na závody, sobota trénink a pak závody.
V čem je příprava na Supermoto jiná než na MX?
Na Supermoto není potřeba fyzička. Taky nejsem zvyklej na asfalt, tam jsem se trochu pral, ale v MX částích jsem byl jako doma.

Kdo ti dělal na závodech mechanika?
David Sůsa.

Jak bys porovnal Yamahu s Can Amem?
Na Yamaze jsem nejel rok, ale co je tu jiné je ta síla, Can Am má bezkonkurenční odpaly ze startů a ty rovinky – prostě Can Am jel jako hovado. Na co jsem si musel zvykat byla páčka, normálně jezdím heft.

Video ze závodů ve Vysokém Mýtě:

www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10161678681-motocyklove-zavody/214471291273001-mm-cr-supermoto-2014

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu MČR Quad Supermoto

Picmausův Diktát

22.06.2015, Závody
MMČR Side a Quad tentokráte hostila trať Mohelnické lomy. Daniel Picmaus nenechal nic náhodě a po adrenalinovém, nervydr...

Vysoké Mýto opět v rukách Lišáka

15.09.2014, Závody
Pěkný počet 10 čtyřkolek byl k vidění ve Vysokém Mýtě. Mezi známými jezdeckými jmény jsme mohli sledovat Jindru Petlacha...

Lišák po Sosnové vede celý seriál

19.06.2014, Závody
Domácí mistrovství Mogul Suprmoto si odbylo svůj třetí podnik této sezony. Tentokrát se startovalo v Sosnové kde nám or...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.40s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce