QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Torgau I. opět v baně

Text: Ollie Roučková | Foto: Motopics by Kuddel | Datum: 05.07.2016 | Zobrazeno: 3147×

Torgau I. opět v baně Pobouřkový víkend v Torgau patřil 4. dějství letošního sedmidílného seriálu Offroad Quad Challenge 2016. Rychlou torguskou trať buď Quadeři milují nebo nenávidí, na čemž se ani tentokrát nic nezměnilo. Účast byla během deštivého víkendu dne opravdu značná, a tak se v Německém šampionátu sešlo hned několik ČR závodníků.



Do závodu se přihlásilo 8 ČR závodníků, byly tak obsazeny třídy holek, juniorů, 250, jednotlivců a

ATV. ATV král opět nesesazen:

Nejprestižnější kategorie ATV byla výživnou podívanou se spoustou zajímavých momentů a situací, které fanoušky přiváděly značně do varu. Obzvlášť infarktový a následně emotivní byl start, kdy se ke strojům rozeběhli všichni jezdci naráz. Nejlépe však odstartoval král této kategorie Jurgen Mohr, který se poučil z minulého nepodařeného startu kdy měl na startu zařazené P.

A hned od startu se Jurgenovi podařilo prodrat na první pozici, která ho doprovázela až do samotného závěru závodu, a to vám povím, že v Torgau opět deklasoval všechny své soupeře a to i našeho Dana Matějku, kterému se v Meltewitz podařil husarský kousek a Jurgena sesadil z první příčky.

Ale v Torgau se Dan od samého začátku trápil, po nepodařeném startu se probojoval na 4 pozici, kdy se pomalu dostával kupředu, ale nešťastně si prorazil kolo a než se dostal do depa, kde mu mechanici kolo vyměnili tak mu první poodjel natolik, že jej nebyl schopen atakovat i když nasadil opravdu rychlé tempo. Nakonec si Dan Matějka odváží domu stříbrný pohár. Třetí dojel Pierre Kremkow.

Juniři, holky, team a solisti:

Do prvního závodu dětí vypálil jako raketová střela Maxim Timoš, který si odváží svůj první zlatý pohár z této série. Kategorie Quad Solo si opět zapsala další prvenství ČR jezdců a to v podání Antonína Kouteckého, který se tak drží v absolutním pořadí této kategorie a to o celých 8 bodů před druhým Lucasem Singerem. Dívčí kategorie byla tentokrát nejobsazenější co se ČR závodníků týče, první tak dojela Ollie Roučková, následována Majdou Harudovou a Brigit Singerovou. Čtvrtou příčku obsadila Kačka Křenková, která si pro letošní sezonu vyžírá začátečnickou smůlu, ale i tak jela velmi svižný závod a mít ještě jedno kolo navíc tak by se prokousala na třetí příčku. Takto to popsal tatínek Kačky "ADAC Sachsen Quad Offroad Challenge Torgau. Po velké smůle (technické problémy) Kačka Křenková dojela čtvrtá, ještě jedno kolo a byla by třetí, v posledním kole (kolo se jelo cca 4:20min) stáhla náskok 34s na třetí o 23s.” Mezi Juniory se kácely stromy a ohýbaly rámy, naštěstí se vše obešlo bez polámaných kostí. Vydřenou, avšak stále trochu překvapivou bronzovou příčku okupoval ČR závodník Filip Koutecký, jehož forma je s předchozími lety v dobrém slova smyslu nesrovnatelná. A však právě Filip kácel strom, kdy byl velmi dlouhý v jedné z bahnitých zatáček a z první příčky padl na třetí pozici, kterou si pokryl až do konce závodu. První tak dojel jezdec Robin Singer a druhý Ole Klotz.


Pohled na startovní pole teamů přilákal k trati všechny fanoušky a to i jezdce z kategorií ATV, kteří odpočívali po 2 hodinovém klání. Všichni pak společně přihlíželi přetahování o královskou korunu mezi Haruda RAC Racing Teamem a Geiling-Mohr Racing Teamem. Když si v prvním čtvrtině prohazovovali první pozici jako na běžícím páse, nikdo si nebyl jistý tím jak to všechno nakonec dopadne. Nakonec do bojů o první příčky zasáhl RMX Racing Team, který do předposlední zatáčky celého závodu sesadil Haruda RAC Team z druhé pozice, což se holkám nelíbilo a v posledním nájezdu na lavici a zároveň tak v poslední šanci na předjetí Ollie zatáhla za heft a kluky tak přeskočila, což RMX team odsunulo na definitivní 3 místo.
  • Výsledky: 1.Geiling-Mohr Racing Team, 2. Haruda RAC Team Sedlčany, 3. RMX Team.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 2.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu Německo

Offroad Quad Challenge - vyhlášení

20.11.2016, Závody
V sobotu 19.11. 2016 proběhlo vyhlášení celkové sezony německého šampionátu Offroad Quad Challenge 2016, kde se českým z...

Marvin na bahně umí

19.09.2016, Závody
Máme za sebou předposlední závod seriálu Mistrovství Německa v Cross Country známého pod zkratkou XCC, který se odjel m...

Česko vyzvalo Německo

14.09.2016, Závody
A stalo se tak v KTM-Ring Motodrom Höchstädt, kde o uplynulém víkendu vypukla opravdová válka. Stíhačkové provokace dět...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.36s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce