QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Světec prověřil síly

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Foto: Voky, Eli | Datum: 17.03.2014 | Zobrazeno: 3760×

Světec prověřil síly A zase za tím vším stojií Šumák. Tenhle kluk vždycky zavolá s pekelným plánem na závody, pro tentokrát to byl nultý závod Batty Cupu MX ve Světci. „Čau, o víkendu se jede nultý závod, určitě doraž do Světce. Je tam pecková trať a třída čtyřkolek. Jo a rozprava je v sobotu v 9.00. Měj se a doraž.“


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Asi v podobném duchu proletěl rychlý telefonát od Šumáka. Světec, Světec, kde že to vlastně leží? „Vygooglila“ jsem si hned několik podobně nazvaných vesnic, ale která bude ta závodní? Náš závodní den se odehrával nedaleko Teplic takřka pod Milešovkou, a shodou okolností se ve stejném místě jen pár desítek KM jelo Mistrovství CC motorek. Už při příjezdu jsem si nebyla jistá zda li mám auto stáčet dolu na pláň kde už bylo mrak karavanů, nebo nahoru na MX trať kam nebylo v podstatě ani vidět. V poslední chvíli vidím billboard s logem Batti Cupu a bylo jasno, jede se nahoru na MX trať.

U přejímky stojí Eli se Zuzkou spolu s Vojtou, ti u tratě probírali neskutečný pech s počasím, celý týden vedro a o víkendu zima, vítr a snad jako že by mělo i zasněžit, a ono opravdu pár těch bílých potvor z nebe spadlo. U přejímky potkávám známý deštník, ale kdo jen to je pod ním, no jasně Šumák, ten si ještě není jistý zda se přihlásí do závodu. „Moc bahna, moc zima a prší. Nejedu.“ Za to Koňas, Cífka a Faktor už jsou přihlášeni, no vida je tu pěkná sestavička. Abych nezapoměla na závody se přijeli podívat naši známí závodníci z Quad Ex teamu, Voky s Mamutem. Kluci se o nás starali a správně nás hecovali nejen když jsme drtili trať.
Po prvním seznamováku Světec ukázal, že ten kdo se v zimě nepřipravoval nemá sebemenší šanci. Krom mladého Cífky jsme všichni v cílové rovince padli a co naplat, že máme nadupanou techniku, když fyzička přes zimu utekla do neznáma. Na trati se dalo odpočívat jen ve vzduchu, tu milisekundu co letíte bych prodloužila na celých 15 minut. Mordor neboli nějaká divná továrna kouřící opodál ten pocit beznaděje umocňovala.
První rundu doprovázelo proměnlivé počasí, v jednu chvíli déšť ve druhé sníh, ale na samotný start se počasí alespoň na chvilku zmírnilo a pád hrazení už byl jen pod mrakem. Jako první z hrazení odpálil Cífka, ten svůj náskok upevnil hned v první zatáčce, za jeho zády se jel opravdu pěkný a čistý souboj mezi Faktorem a Koňasem, ti i ve druhé rundě jeli na sobě nalepeni, ale Faktor šlápl do stupaček co to šlo a Koňas jej ne a ne předjet. Na čtvrté pozici se držel Šumák a pátá příčka padla do klína mně. I když nás počasí opravdu zlobilo, časový harmonogram klapl jak měl, jediné co se měnilo bylo pořadí jízd dětí. Díky dešti se některé pasáže staly nesjízdnými, tak se namísto dětí hodila kategorie dospělák, ti trať vysušili pro juniory.
Druhá runda v kategorii čtyřkolek se jela v úplně stejném rytmu. Tady však Koňas vystrčil růžky a chtěl vnitřní stopou předjet Faktorovo KTMku, ale nepodařilo se a cílovou rovinku projeli kluci ve stejném pořadí z první rundy.

Tomáš Cífka bezprostředně po závodě:

Závod ve Světci hodnotím jako velmi zdařilý. Sice ráno počasí moc nepřálo, od rána pršelo, což ale trati neublížilo, byla lehce nakropená a neprášilo se. Pořadatelé se snažili, trať byla dobře připravená. Vše dobře uprašovalo, žádné prodlevy. Byl jsem velice spokojený. Jediné co mě mrzelo, že účast byla slabá. Hodně jezdců odradilo počasí a závod vzdali. Nicméně, jako celek tyto závody hodnotím velice kladně a doufám, že spolujezdci mají stejný názor:))

Výsledky:

  • 1. Cífka
  • 2. Faktor
  • 3. Koňas
  • 4. Šumák
  • 5. Ollie

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Amatérské závody čtyřkolek

Fotogalerie - Last Adventure

21.04.2017, Závody
Svou premiéru si Last Adventure odbila v Milovicích u Prahy, Procamping racing teame přináší fotogalerii z dění této cro...

Pískovna Dražetice hostila HandyCup

19.04.2016, Závody
Již tradičně se v jarních měsících objevuje seriál závodů pro vozíčkáře na čtyřkolkách na trati Pískovna Dražetice. Let...

Batti MX Cup první závod

08.04.2016, Závody
Sic je už Duben,ale vraťme se ke dni kdy odtartoval seriál Batti MX Cup prvním závodem ve Světci. I přes rychle se měníc...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.46s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce