QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Světec otevřel brány

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Foto: Eli | Datum: 23.03.2015 | Zobrazeno: 3464×

Světec otevřel brány Máme za sebou v pořadí první závod seriálu Batti MX Cup, který se odjel na trati Světec u Milešovky. Ve třídě Mistr Quad suverénně zazářil Kašpar, jako druhý dojel Koníček a třetí Procházka. Hobby kategorii vyhrál Šumichrast. Sobotní závody ve Světci se, i přes prašnost, vydařily.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Na otevírání motocrossové sezóny přijelo kolem 90 jezdců.

A zase ta předpověď počasí ta nás zlobí. Jako by si rosnička ráno zapomněla vzít motokrosovou helmu a při pádu ze žebříku nám omylem přisoudila krásné slunné počasí. S tímto však nepočítali pořadatelé a na sobotu nezajistili kropící vůz. Sobotní závody ve Světci se, i přes prašnost, vydařily.
Ani v jedné z hlavních tříd Quad Mistr a Quad Hobby se diváci neobešli bez dramatických bitev. Ve třídě Mistr Quad suverénně zazářil Kašpar ač to v první chvíli vypadalo, že se Jirka bude prát spíše o druhé místo, nakonec se v obou dvou měřených rundách nedalo co namítat a celkově jako druhý dojel Koníček a třetí Procházka a nakonec tu máme čtvrté místo: Marek Ctibor.
Ve třídě Hobby získal své první vítězství Šumichrast, za ním se na druhém místě umístila Ollie a nejlepší trojici jezdců uzavřel Švára. Další závod se koná 25.4. ve Světci.
  • Umístění na startovním roštu: Dle vzoru letošního MMČR Side a Quad
  • Délka rozjížděk: 15 minut plus jedno kolo
  • Kagtegorie: Quad Mistr, Quad Hobby
  • Obsazení ve Světci: 10 jezdců
  • Nejrychlejší jezdec: Jiří Kašpar
  • Defekty: Procházkovo zlomená Yamaha, svařeno v mezičase

Novinky, nováčci:

Marek Švára po roční pauze provětral svou zbrusu novou KTM a vypadá to jako by mu obměna sedla. Mezi rozjížďkami si však posteskl, že se mu Yamaha ovládala lépe. Změna je život, a když už jsme u změn, nemohli jsme si nevšimnout nového stroje Jiřího Kašpara, který letos vyjede do sezony s absolutní novinkou od Yamahy a to ještě s nazbrojením z domácí dílny – ramena, kyvka, tyč řízení, nášlapy… (Tato nabroušená Yamaha byla k vidění vůbec poprvé v expozici SCHUURMAN v Letňanech na Motosalonu). Jiří Šumichrast také v zimě nezahálel a svou Yamahu oblékl do flekatého polepu. Vlastimil Beneš také nazbrojil Suzuki LTZ nejen do zářivých barev. I Marek Ctibor se ukázal po dlouhé době na závodech, na jeho staré známé KTM na které byly nové jen šrámy.

Video:


 

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Amatérské závody čtyřkolek

Fotogalerie - Last Adventure

21.04.2017, Závody
Svou premiéru si Last Adventure odbila v Milovicích u Prahy, Procamping racing teame přináší fotogalerii z dění této cro...

Pískovna Dražetice hostila HandyCup

19.04.2016, Závody
Již tradičně se v jarních měsících objevuje seriál závodů pro vozíčkáře na čtyřkolkách na trati Pískovna Dražetice. Let...

Batti MX Cup první závod

08.04.2016, Závody
Sic je už Duben,ale vraťme se ke dni kdy odtartoval seriál Batti MX Cup prvním závodem ve Světci. I přes rychle se měníc...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.50s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce