QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Šiklovo peklo

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 27.04.2015 | Zobrazeno: 4232×

Šiklovo peklo Prach a karamboly vládly maratonu čtyřkolek, jarní slunce se opřelo do trati v Šiklově mlýně a nad zem se zvedla oblaka prachu. Čtyřkolky to o sobotním velmi náročném dni měly pořádně těžké. Tak takhle uvedli závody pořadatelé Offroadmaratonů a taky tomu tak bylo. Po dlouhé době jsme na vlastní kůži okusili jednu z nejnáročnějších sérií v ČR.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Šiklovo peklo

Šikláč byl viditelný již z dálky, ten kdo přehlédl dokonalé značení se mohl držet prašného hřibu, který se vznášel nad celým závodištěm. Velké kaskádovité depo pojalo víc jak 90 jezdců upsaných do rozmanitého pole čtyřkolek. Na startu tak stálo 11 Mistrovských 4x4, 15 Mistrovských SP, 28 Pohárových SP, 10 Pohárových 4x4…. Ani dětské kategorie nezely prázdnotou, na zkrácené trati se proháněla desítka Juniorů mladších. No a když už jsme u té statistiky Martin Miřejovský zvítězil v absolutním pořadí o kolo s celkovým počtem 31 kol. Michal Vágner a Zdeněk Tůma dojeli v absolutním pořadí na druhém a třetím místě se ztrátou kola.
Velmi technická trať přinesla i opravdu nečekané střety, u kterých se čtyřkolky rozlítly jako puzzle, naštěstí jezdci vždy vyvázli bez zranění. Prach sebou přinesl občasné výlety mimo trať, i mne samotné se povedlo minout lavici, či prolítnout zatáčku rovně, na druhou stranu se tato technická trať zapíše k těm náročnějším, na kterých si jezdci sáhnou na dno a otestují techniku v plném rozsahu. Martin Porš nám závody popsal takto“ Šikláč již z dálky bylo vidět, jednalo se o prašné údolí a v samém centru dění závodu bylo prachu na další tři závody. Trať byla konečně dlouhá, technicky náročná a hoooodně rozbitá, a hlavně prašná. Sjezdy a výjezdy v lese byly skvěle vymyšlené, 3 varianty sjezdů mi připomínaly německé zpomalovačky, ale v rychlém kvapíku. Pro jezdce a stroje to bylo Šiklovo Peklo!
Ve startovním poli jsme potkali i úplně novou tvář, a tou byla Sharon Gruberová, která na Offko zavítala vůbec poprvé a v kategorii Pohár SP se umístila na nádherném 16. místě. Sharon nakroužila 22 kol a nám závod okomentovala takto: “ze závodu jsem měla velký strach, byl to můj první offroad takže jsem se opravdu bála že něco nezvládnu projet, do teď jsem jela pouze pár Crossových závodů, a to je úplně něco jiného... Trať byla hezká, i když sjezd mezi pařezy mě děsil v každém kole, počasí vyšlo a dojela jsem v pořádku až do cíle, co víc si přát?“ Dalším nováčkem v seriálu byl Vojtěch Nehasil, kterého si sice pamatujete z prvního Offroadmaratonu, ale tentokrát namísto Can-Amu sedlal LTZ 400. Vojta si v kategorii Junior Starší dojel pro 3. místo a to i přes nepřízeň techniky, kdy LTZko nechtělo jít za plynem. Závada byla prozaická, KNkový filtr se zanesl, a tentýž problém trápil i Jardu Chytila.
Mezi nejmenšími jezdci zazářil Adam Urban, následován Richardem Ctiborem a trojlístek uzavřel Jakub Květoň. Mezi ostřílenější závodníky vlítl další nováček Filip Porš, který při svém debutu nakroužil luxusních 17 kol, což na nováčka není vůbec špatné. No a po závodech na všechny čekalo Westernové městečko, nebo sledování závodu Aut, kterých se ve druhém závodě sešlo 16.
Offroadmaraton:
“Těsné vítězstvé KB System offroad team 1 v Šiklandu! Prašná, rychlá, tvrdá, trať pro auta v Šiklově mlýně byla přesným opakem závodění z minulého měsíce ve Šternberku. Problémy dělala pařezová loučka, řidiči hodně přemýšleli i o výjezdu z lesa, kde se dalo hodně ztratit. KB System offroad team s novým Suzuki Jimni řádil v Šiklandu nejvíc a během pěti hodin ujel 38 kol.“
  • Další závody se pojedou: 16.05.2015 vTrstěnicích

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 3x

Články šampionátu Offroad Maraton

OffROAD Maraton 2017 startuje v Šiklově mlýně

10.03.2017, Závody
Praha 10. března 2017 - První závod 18. ročníku OffROAD Maratonu se jede v sobotu 25. března v Šiklově mlýně na Vysočině...

Kalendář OffROAD Maratonu 2016

04.01.2016, Závody
Kalendář OffROAD Maratonu 2016. Termíny a místa závodů na příští rok jsou tu. Vyznačte si do kalendáře! ...

Poslední letošní Ředhošť

08.11.2015, Závody
Tento víkend se rozdaly poslední body seriálu Offroad Maraton 2015 na závodech v Ředhošti opodál Litoměřic. Celou sezónu...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.49s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce