QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Šestihodinová tečka

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Foto: Roman Míka, Eli | Datum: 10.11.2014 | Zobrazeno: 2672×

Šestihodinová tečka Poslední závodní den letošní sezóny je tady. Tradiční ukončení sezony v Mariánských lázních bylo ukončeno ve velkém stylu a jak jinak, než šestihodinovým závodem 1-3 členných družstev. Pořadatele zaskočila rekordní účast, která se letos vyšplhala nad 70 závodních týmů.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Motokrosaři na Cechu tradiční šestihodinovku už několikátým rokem propojují s jezdci na motorkách i čtyřkolkách, 1-3 členné týmy jedou na jedné trati ve stejný čas. Pro letošek na nás pořadatelé namotali 3 a půl km dlouhou a opravdu náročnou trať. Nebylo si kde odpočinout, kromě rovinek a lavic u depa. Start se díky rekordní účasti posunul o půl hodiny, čili namísto desáté jsme startovali o půl hodiny později.

Nejede se o Mistra Světa:

V čtyřkolkářském depu převládala němčina, z 9 týmů se na start postavilo 5 zahraničních týmů a zbylé 4 už byli v čistě české režii. Největším překvapením byl Petr Hrůša, který díky své houževnatosti a srdečnosti odjel skoro celý 6hodinový závod sám, ale hlavně vždy zachraňoval a pomáhal jezdcům, kteří se ocitli v nesnázích. Je až neuvěřitelné, že se během šestihodinového závodu v tak velkém jezdeckém obsazení staly dva pády, které si vyžádali zákrok sanitky (z toho jeden pád dopadl prasklou lopatkou). Nepočítáme tu však pády bez zákroku sanitky, rychlá a rozbitá trať si vyžádala opravdu hodně pádů, výletů mimo trať i jiných prapodivných manévrů.

Skvělá tečka za sezonou:

Po startu se dostal do čela Burrago tým ve složení Václav Hucl, Martin Krejčík, Ollie Roučková. Hned za ním jel Tým Krejnických v závěsu s německými vlčáky. Burrago tým rozjížděl Martin Krejčík, který najel během tří kol solidní náskok na to, aby po hodině a půl zajel na první střídání. Každý z týmů jel jinou taktiku, každý se střídal dle svého uvážení, s tím že všichni jezdci se museli střídat v tankovací zoně, a než vyjeli museli si předat pásku na ruce.
V týmu Krejnických odešla technika a namísto tří jezdců v posledních 4 hodinách jeli pouze dva a to v čele s Lenkou Krejnickou. Tady bylo velmi pěkné pozorovat jak se s manželem hecují a jak se navzájem štenglují, v jeden okamžik Roman stál na střídačce a když Lenka zvedla ruku, že za kolo bude střídat, se Roman usmál s tím ne ne ještě pět kol. Ale Lenka se nedala a Roman pěkně v dalším kole najel do závodu.
Vojta Chalupecký
opět odstoupil z technických důvodů, tentokrát tomu bylo ulomené rameno, a tak svého kolegu jedoucího na LTZ 400 musel už jen hecovat z depa.

Štěstí je proměnlivé:

Závodem týmů definitivně skončila závodní sezona 2014. Nakonec se z vedoucí pozice o pouhých pět metrů radovali Němci. Burrago tým doprovázela smůla od začátku, kdy Martin Krejčík propichoval jednu přední pneumatiku za druhou a Václav Hucl oživoval svou 4x4 v jednom ze spodních pasáží tratě. 
  • Výsledky: 1. Němci, 2. Burrago, 3. Krejnický
Vyhlášení poté proběhlo ve večerních hodinách, kde se rozjela ta pravá ukončující párty spolu s losováním o hodnotnou tombolu. Klukům pořadatelským a mávačům okolo tratě patří velké poděkování, závody se každým rokem posouvají do jiné úrovně, což svědčí i velké jezdecké obsazení.

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Ostatní

Výsledky Last Adventure

25.10.2017, Závody
Ještě než se odjede poslední díl v Nýrsku, máme tu pro vás výsledky jednotlivých kategorií. Ti kteří ještě nevědí jaký n...

Jsem Mistr Evropy! KROUTÍ HLAVOU OLGA ROUČKOVÁ

26.09.2017, Závody
Jedna z nejextrémnějších sérií FIM EUROPE pokračovala v Idanha Nova Portugalsko. Což pro zástupce z České Republiky Olgu...

Last Adventure Dobřany

10.07.2017, Závody
V pátek 7.července se na dobřanském Offroad dráze proháněly čtyřkolky a autíčka. Pvní ročník ukazuje, že si i tento netr...


Nepřehlédněte

Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.68s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce