QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Sedlčany lámaly kosti

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 07.10.2014 | Zobrazeno: 4483×

Sedlčany lámaly kosti Po dlouhých letech se letos poprvé boje o celkové umístění nezakončí v Sedlčanech, předposlední závodní víkend série MČR CC se přesunul z plánované Bělé pod Bezdězem do nám dobře známých Sedlčan. Závodní víkend se v kategoriích čtyřkolek neobsadil zrovna v hojném počtu, ale i přes to jezdci dokázali udělat neuvěřitelně dramatické závody (celkově se i s motorkami na start postavilo 160 jezdců).


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Mistři Quad:

Babí léto, které bylo avizované, se né a né dostavit, ale i tak se Sedlčany odjely na suchu a bez mlhy. To si pochvalovali zejména mistři, kteří do mírně pozměněné trati vlétli jako první. Na velmi rychlé tempo doplatil Jan Kadeřábek, který byl po kolizi transportován do nemocnice, bezprostředně po rentgenu bylo pro Kábka rezolutně zastavené závodění minimálně na tři měsíce – zlomená pánev se opravdu nedá obelhat. Honzo držíme palce a přejeme ti brzké uzdravení!  Poděkování i poklona patří ke zdravotníkům a pořadatelům  přímo na místě, veškeré šarvátky vždy bleskurychle vyřešily. An motorkáři se neobešli bez bleskurychlých zásahů.
Smolný víkend pro Kadeřábky zdaleka nekončil, ale i tak Tomáš Kadeřábek po součtu obou dvou závodních dní vystoupal na první místo. A to i za cenu dojezdu na úplně prázdné zadní gumě a zadřeného motoru na čerstvě poskládané Suzuce LTR 450.
  • Výsledky:
1. Tomáš Kadeřábek
2. Martin Miřejovský
3. Michal Záděra

Mistr ATV:

Oba dva dny vypadaly velmi podobně s rozdílem výměn jezdeckých postů. Sobota i neděle přinesla adrenalinem protkané souboje, rivalita jezdcům koukala z očí a jeden atak střídal druhý. Tvrdé souboje mezi sebou sváděli Miloš Syrůček s Jakubem Šímou. Oba dva jezdci bodově sahají po Mistrovském titulu, takže se nebylo čemu divit. Neděle bohužel pro Miloše dopadla hůř, emoce neudržel na uzdě a v jedné ze spodních šikan hodil mastodontní 4x4 na krovky, i když Miloš chtěl pokračovat, bohužel řídítka nenávratně vpasoval do bočních plastů.
Toto si vyzkoušel i Martin Porš, který jak v sobotním tak i v nedělím závodě svou 4x4 nejednou sbíral ze řídítek. Díky včasnému zásahu Quadpointu mohl Martin naskočit do nedělního závodu a odkroužit celý závod. Hodně slušné odpaly ze startovního hrazení předváděl František Šíma, ten si také domu ze Sedlčan odvezl druhé místo.
  • Výsledky:
1. Jakub Šíma
2. František Šíma
3. Tomáš Pázler

Přebor Quad:

Přebor opět s mezinárodní účastí, Ilja Mademan se svou Kawasaki 450 hájil jako jediný Německo. Z počátku Ilja nedominoval , ale po 50 minutách zatahal za plyn a tak trošku i využil jezdeckých chyb Martina Krejčíka.
Ten svou Hondu neustále pokládal na břicho, jak jinak než v nejužší části tratě a pěkně v nejstrmějším stoupání. Za to Petr Sýkora potvrdil svou letošní formu, kterou v obou dvou startech potvrdil zlatem. Neděle přála připraveným, toto heslo si pod kůži vryl Ilja Mademan, kterému v sobotním závodě odešla spojka na ramenech, přes večer ve spolupráci s Tomášem Pázlerem a Kadeřábkama vše napravili a v neděli si Ilja potvrdil celkové stříbro.
Opět tu máme Martina Krejčíka, který sice vyladil výjezdy, ale tentokrát doplatil na únavu materiálu a při sjezdu z kopce mu zůstalo řízení v ruce. Následoval výlet do lesa, kde se Honda osvědčila jako křovinořez, Martina přišpendlila na strom, naštěstí Martin vylezl jen s modřinami a podlitinami, za to Honda ta to odnesla nejen zlomeným rámem.
  • Výsledky:
1. Petr Sýkora
2. Ilja Mademan
3. Radek Šuk


Junioři, ženy, hobby:

Majda Harudová po zranění v Milovicích nastoupila vůbec poprvé do ostrého startu, zranění na ní nenechalo následky a svou dravou jízdou si v sobotu i neděli vyjela bronz. Linda Pázlerová se po velmi srdnatých soubojích ve výjezdech už nepopasovala s opotřebením mašiny, v neděli ze závodů musela odstoupit.
Junioři si nic nedarovali, dvojice jezdců na totožných strojích – Yamaha 250, jela v těsném závěsu a nejen svým rodičům připravila dramatické okamžiky plné předjíždění. V sobotu vyhrál Radek Porš, druhý Michal Seňko v neděli jako by se kluci domluvili a do cíle dojeli v opačném gardu. Hobbyků se opět sešlo nejvíc, mezi 4x4 vyhrál Václav Hucl následován Vojtou Chalupeckým.
  • Výsledky ženy:
Sobota/neděle:
1. Ollie Roučková
2. Alena Míková
3. Majda Harudová
  • Výsledky Junior II:
Sobota:
1. Radek Porš
2. Michal Seňko
Neděle:
1. Michal Seňko
2. Radek Porš

  • Výsledky Hoby 4x4:
1. Václav Hucl
2. Vojta Chalupecký
  • Fotogalerie Josef Štěpán:
wwwjosefstepancz.rajce.idnes.cz/PCR_a_MCR_Cross_country_Sedlcany_4.-5.10.2014/

Pokračování článku: Video

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu MČR Cross Country

Zrušená Vysoká Pec

30.03.2017, Závody
Bohužel musím zrušit závod Crosscountry, plánovaný na 1 - 2 dubna ve Vysoké Peci....

Zabahněné Sedlčany

20.03.2017, Závody
S pořádáním prvního mistrovského závodu si opět pospíšila série Cross Country, o uplynulém víkendu připravili dvoudenní ...

První závodní Stels v ČR

30.01.2017, Závody
Stels Guepard 850i V-Twin, se v našich končinách stává realitou. Po loňském představení, nastala otázka jestli se tato r...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.10s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce