QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


První letošní Cross Country v Čimicích

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Foto: Vojta | Datum: 08.04.2014 | Zobrazeno: 5853×

První letošní Cross Country v Čimicích Prvním dějstvím po zimní odmlce odstartovalo Mezinárodní mistrovství ČR Cross Country ve městečku Čimice. Martin Miřejovský vyhořel, Kadeřábci excelovali na sériových Ltérkách a motorkáři lámali rekordy i hrazení. První letošní závody se odjely na přírodní trati, a jezdilo se neustále smykem.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Pořadatelé na trati pracovali od Silvestra, zatloukal se kůl po kůlu až vznikla hodně zajímavá trať, která se měla orazit CC štemplem. To se naštěstí podařilo a celé klání mělo slušný spád. Závodu se zúčastnilo bohužel jen něco málo okolo 40 Quad a ATV jezdců - absence Hobby závodníků pokazila jindy hojnější účast. Zato motorkářů se sešel rekordní počet, v Hobby kategoriích se páskovalo na 90 jezdců, v Mistrovských kategoriích také něco málo okolo stovky, dětí na zmenšené trati zalehlo15, a ještě tu byly další kategorie, které čekaly na hodinu a půl dlouhý závod.
Jako první na start přijela Hobby kategorie, těch se zapsalo k prvnímu závodu zapsalo velmi málo. Tato kategorie zaznamenala hned v prvním kole pád, který si vyžádal lékařský zásah. Poté se odporoučel stroj Vojty Chalupeckého, který na závodní okruhy zavítal úplně poprvé, pár kol se držel za zády Václava Hucla, ale cílovku už neviděl. I tato kategorie zaznamenala výstup na třetí místo v uvozovkách podceňované značky - Goes, dlouhán dojel a ještě si odnes třetí flek.

Mistrovské vyhoření:

Martin Miřejovský doslova vybouchl, což u několikanásobného Mistra nebývá zvykem, ale jak se říká i mistr tesař se někdy utne, a snad jej toto zakolísání nastartuje do dalších závodů natolik, že se ze 7 místa prokouše zase na stupně vítězů. Po dvou dnech velmi rychlého tempa se na stupně vítězů jezdci postavili takto: 1. Jan Kadeřábek, 2. Michael Grimm, 3. Tomáš Kadeřábek. Tito tři jezdci zcela ovládli závod v Čimicích a Martinovi Miřejovskému nadělili 4 minuty. V nejsilněji obsazené kategorii se v součtu obou dvou dní na čtvrtou příčku postavil Hackebail Ronald, pátý dojel Zdeněk Tůma.

MMČR ATV:

Piňon na SMC Gladiátor 720 posekal silnější zástupce nadupané značky Can Am, v obou dvou dnech si vedl na výbornou a zlato bylo zaslouženě jeho. V sobotu to na startu vypadalo bídně, jakoby 4x4 neměly snad ani zabodovat. V neděli ráno už startovní rošt vypadal veseleji a na prvním MMČR CC se bodovalo i v této kategorii. Snad se o mistrovském titulu nerozhodlo hned v začátku série a budou se závodníci utkávat i nadále na pěkně připravených tratích. Další závody se jedou v Mariánkách, kde na nás bude čekat zbrusu nová trať. Výsledky MMČR ATV – 1. Miloš Syrůček, 2. František Šíma, 3. Pázler.

PČR Quad:

V sobotu se na startovní rošt postavilo 5 jezdců, v neděli řady PČR jezdců osiřely na pouhé tři jezdce. To zapříčinil i ten fakt, že se jednalo o opravdu náročnou trať, na které se nedalo odpočívat. Zlatý věnec ukořistil Petr Sýkora, který o sobotním závodě prorazil gumu a ač mu do cíle zbývala ještě tři kola, musel je odkroužit na skoro zuté gumě. Na druhém místě se nakonec umístil Radek Šuk, třetí na stupně vítězů vyskočil hodně smutný Jiří Vlček, který po oba dva závodní dny vedl, ale technika si postavila hlavu a díky zlomené ose musel z nedělního závodu odstoupit.


PČR Ženy a Junioři:

Tyto dvě kategorie zely prázdnotou, tři závodnice a jeden Junior. I tak se tato čtveřice postavila čelem k 40 minutovému závodu a za povzbuzování publika předvedli i nějaké to kaskadérské vystoupení. Toho se hned v začátku ujala Linda Pázlerová, která ze čtyřkolky nejednou vystoupila, ale nevzdala se, a i za cenu modřin a podlitin oba dva závody dojela. Magdalena Harudová na prvních závodech této sezony předvedla svůj nový závodní stroj, tato role jí sedla a i když si zvykala na páčku plynu a na neskutečnej zátah KTM, si dojela pro druhé místo. V cílové rovince se holky poskládaly takto: 1. Ollie Roučková, 2. Magdalena Harudová, 3. Linda Pázlerová. Jako jediný Junior se na startovní rošt postavil Radek Porš, takže to bylo jasné a první místo bylo doma.

Pokračování článku: Video

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu MČR Cross Country

Zrušená Vysoká Pec

30.03.2017, Závody
Bohužel musím zrušit závod Crosscountry, plánovaný na 1 - 2 dubna ve Vysoké Peci....

Zabahněné Sedlčany

20.03.2017, Závody
S pořádáním prvního mistrovského závodu si opět pospíšila série Cross Country, o uplynulém víkendu připravili dvoudenní ...

První závodní Stels v ČR

30.01.2017, Závody
Stels Guepard 850i V-Twin, se v našich končinách stává realitou. Po loňském představení, nastala otázka jestli se tato r...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.43s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce