QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Premiérová Kaplice

Text: Ollie Roučková | Foto: Petr Hrubant | Datum: 13.04.2016 | Zobrazeno: 3212×

Premiérová Kaplice Sobota 2. Dubna hostila hned dvojici pilotních sérií. Prvním bylo MČR Cross Country, které se po dlouhé zimě přesunulo do Mariánek. Druhým Mistrovstvím bylo MMČR Side a Quad, které bylo zahájeno v Kaplici.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak tomu bylo v minulém roce tak i letos, startovaly dvě hlavní kategorie a to MMČR quad a MMČR quad veterán, které byly opět sloučené do jedné rozjížďky. Na startu tak stálo 16 quadů, což se líbilo zejména fanouškům, kteří si v Kaplici opravdu přišli na své.


Zdeněk Poláček opět dominoval již od kvalifikace a do samotné závěrečné jízdy tomu nebylo jinak. Shodou okolností jsme v neděli v Mariánkách potkali kameramany natáčející pro ČT, kteří právě přijeli z MMČR v Kaplici a hned nám hlásili, že jako jediný čtyřkolkář skákal Kaplickou lavici Poláček.


Matador závodních okruhů z Veteránské kategorie Marián Klíč vůbec nepatří do starého železa a na trati v Kaplici dokazoval, že dokáže držet krok s mladými jezdci, v kvalifikaci si dojel pro celkové 4 místo.


Kvalifikace skončila nešťastně pro Honzu Balšánka, ten odstoupil díky technické závadě – na YFZ 450R si vytrhl z rámu přepákování zadního tlumiče na jedné z rolet, a kvalifikace i celý závod pro něj skončil. Jan Balšánek bezprostředně po závodě závody shrnul takto:
  • „Já si myslím, že každá trať je něčím výjimečná. I když pro začátek je Kaplice dost náročná trať, nemám na ní dobré vzpomínky. Kvůli závažné poruše jsem musel odstoupit ze čtvrtého místa v kvalifikačním závodě za Jakubem Kosteleckým. Bohužel závada na mojí Yamaze mi nedovolovala pokračovat v závodění. Pojedu celý seriál MMČR a ve volném čase jezdím závody našeho týmu Burianka cup a dále mám v plánu se zúčastnit Crossracing cupu.“


Po polední pauze nás čekala první rozjížďka, kde hned po pádu hrazení všem ukázal záda Marián Klíč a tím si zapsal první letošní mistrovský Holeshot, za zády tak na malou chvíli nechal Poláčka. Který se ujal vedení v zápětí a diktoval nehorázné tempo, které mu přineslo opravdu pěkný náskok na druhého Davida Sůsu, třetího Kosteleckého, čtvrtého Kašpara. Do první jízdy nastoupil i Jan Balšánek s rozlámaným přepákováním, aby alespoň odstartoval a zapsal si několik bodů.


Jako by se kopírovalo a druhá rozjížďka se odvíjela ve velmi podobném dění té první, s tím že se tentokrát na třetím místě vyloupl Kašpar, který zaútočil na Kosteleckého, což se mu vyplatilo a v součtu bodů tak stál na celkově třetím místě v kategorii MMČR Quad. Mezi veterány Klíč, Faktor, Koníček. Druhou jízdu bohužel nedokončil Miroslav Zatloukal na svém quadu WSP, i tak si zapsal body za celkové 6 místo. Mezi nováčky jedoucími v mistrovské kategorii stál poprvé na roštu Michal Seňko, který si z Kaplice odváží body za 9 příčku.


Výsledky: www.autoklub.cz/podnik/2476-mm-cr-side-a-ctyrkolek-kaplice.html

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu MČR Quadcross

Až budu starší pojedu Mistrovství Evropy

22.12.2016, Závody
Nadpis vypovídá sám o sobě o ambicích devítiletého Jakuba Hejnýho. Má za sebou velmi pěknou závodní sezonu a už nyní ví ...

Závod od závodu zrychluju

01.12.2016, Závody
Michal Seňko je letošním nováčkem MMČR Side a Quad, ve svých 15 letech odpálil od hrazení s velkým respektem, ale v posl...

Novopečený Mistr

07.11.2016, Závody
Konec roku je již tradičně spojen s vyhlášením těch nejlepších jezdců a jezdkyň motocyklových soutěží. V kategorii Quad ...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.64s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce