QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Noční etapa Last Adventure zamíchala kartami

Text: Ollie Roučková | Datum: 12.04.2017 | Zobrazeno: 2390×

Noční etapa Last Adventure zamíchala kartami Last Adventure ATV a Quad se letos vůbec poprvé odehrálo uplynulý víkend v Milovicích u Nymburka. Na bezmála padesátku soutěžních posádek čekaly 3 ostré měřené rychlostní testy, jedoucích se na erzetách – Pískovna Buggyra Test Range, Spalovna Base.


Závodní série se zrodila u bývalích operátorů speciálních jednotek, kteří své stroje používali v pouštích Iráku a horách Afghánistánu, na základě těchto zkušeností pořadatelé připravili opravdu náročné závody a idea série je jednoduchá:"Využijte čtyřkolky k tomu co opravdu umí!” Tratě závodů se skládají z několika testů, které jsou připraveny v těžkém terénu s mnoha zatáčkami, výjezdy, neupevněným podložím apod. V některých úsecích je nutné použít náhon 4x4, někde uzávěrka a někde i naviják. pro 4x2 Sportovní čtyřkolky je trať poupravena. mezi jednotlivými sekcemi jsou dlouhé přejezdy, což je absolutně rozlišné tomu na co jsou ČR jezdci zvyklý, na přejezdy není nutný Roadbook, veškeré přejezdy jsou značeny šipkami.

Ve třídě 4x4 Expert absolutně dominoval Josef Stuchlík,ve třídě 4x4 Challenge nenašel přemožitele Michal Vágner. Oproti nultému ročníku, který se odjel v Nýrsku jsme na startu v Milovicích mohli vidět 4 SidexSide, a že se bylo na co dívat dokládá to, že se na trati proháněly značky Can Am , Polaris i Yamaha a to hned v těch nejsilnějších kubaturách.

V kategorii 4x4 Expert se nejvíce natrápil Petr Sedmík, kterého doprovázela smůla od samotného vyjetí z baráku, ale nakonec si závody užil a v polovině závodu odstoupil.

TŘÍDY/KATEGORIES

  • 4X2 SPORT – sportovní čtyřkolky s náhonem jedné nápravy
  • 4x4 EXPERT – pracovní a sportovní čtyřkolky s přiřaditelným pohonem všech kol a navijkem
  • 4x4 CHALLENGE – pracovní a sportovní čtyřkolky s přiřaditelným pohonem všech kol, naviják není povinný
  • 4X4 BUGGY – čtyřkolky typu UTV nebo SSV s volantem a přiřaditelným pohonem všech kol, naviják není povinný

Po loňském úspěchu se závodem v Nýrsku se pořadatelé rozhodli uskutečnit další čtyři závody. Last Adventure závody budou pokračovat 7 – 8 červenece v Dobřanech.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu Ostatní

Výsledky Last Adventure

25.10.2017, Závody
Ještě než se odjede poslední díl v Nýrsku, máme tu pro vás výsledky jednotlivých kategorií. Ti kteří ještě nevědí jaký n...

Jsem Mistr Evropy! KROUTÍ HLAVOU OLGA ROUČKOVÁ

26.09.2017, Závody
Jedna z nejextrémnějších sérií FIM EUROPE pokračovala v Idanha Nova Portugalsko. Což pro zástupce z České Republiky Olgu...

Last Adventure Dobřany

10.07.2017, Závody
V pátek 7.července se na dobřanském Offroad dráze proháněly čtyřkolky a autíčka. Pvní ročník ukazuje, že si i tento netr...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.24s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce