QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Náročná Kaplice otevřela seriál mistráku

Text: Ollie Roučková | Foto: Petr Hrubant | Zdroj: Petr Hrubant | Datum: 01.04.2015 | Zobrazeno: 4321×

Náročná Kaplice otevřela seriál mistráku V Neděli 29.3. se uskutečnil první závod Mezinárodního Mistrovství České Republiky Quad & Side v jihočeské Kaplici. Zúčastnilo se jej 27 jezdců z Čech, Moravy, ale také z Polska, Německa, Rakouska a Slovenska. Mě osobně nejvíce ze zahraničních jezdců zaujala Sina Willmann.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Která se na trati vůbec s ničím „nemazala“ a po celý čas závodů ukazovala, že i něžné pohlaví má své místo ve startovním poli. Přijel se podívat i Marian Klíč a Lukáš Studený, kteří si ještě léčí svá zranění. Již v seznamovacím tréninku nešťastně vystoupil Míra Zatloukal a jeho zranění si vyžádala transport do nemocnice – tímto bych chtěl Mírovi popřát brzké uzdravení a návrat do sedla KTM.
Kvalifikace nedopadla dobře pro Jirku Kašpara, který musel v jednom z posledních kol odstoupit a už se mu nepodařilo zprovoznit svou Yamahu. V kvalifikaci měl rovněž problémy s technikou Zdeněk Poláček, naštěstí to nebylo natolik závažné, aby nepokračoval v závodu.
Pro holeshot si v první jízdě dojel David Freidinger, následovaný Petrem Sýkorou (kterého můžeme znát ze závodů Crosscountry), Danielem Picmausem, Kubou Kosteleckým, Witkem Natkaniecem a Honzou Balšánkem. Za krátkou chvíli, se Picmaus dostal do těsného závěsu za Freidingera a po několika kolech urputných soubojů ho překonal a následně si vypracoval dostatečný náskok, aby si v klidu dojel pro první příčku. Druhý dojel Freidinger před polákem Witkem Natkaniecem, Zdeňkem Poláčkem a Davidem Sůsou. Zdeněk překvapivě špatně odstartoval a probíjel se startovním polem co mu síly stačily. Také bych vyzdvihl povedený start Jana Balšánka, který je v mistráku nováčkem a v Kaplici startoval poprvé. Ve veteránech předvedl pěknou stíhací jízdu „létající dědek“ Jaroslav Faktor, když se chvilku po startu převrátil a než nasedl na svou KTM, všichni už byli pryč. O to více se pak snažil ztrátu dohnat a zaslouženě si vyjel nejvyšší stupínek. Druhý dojel Luboš Koníček a třetí Pavel Krampera.
Start druhé jízdy vypadal obdobně jako té první. Na špici se opět objevil Freidinger, před Picmausem, Natkaniecem, Sůsou a Kosteleckým. Druhý start si vytáhla černého Petra Zuza Scibior, která po kolizi opustila svou Yamahu a její pád si vyžádal zásah záchranářů. Té bych rovněž rád popřál brzké vrácení za řidítka. (Zítra Zůzu pustí z nemocnice a s otřesem mozku a pohmožděninami pojede do domácí péče) Po pár kolech se na první příčce objevil opět Picmaus. Oku diváka lahodící souboje předváděli Freidinger, Natkaniec a Sůsa. Freidinger nakonec podlehl Natkaniecovu tempu a až do kola posledního soupeřil s Davidem Sůsou. Před Sůsou nakonec bronz obhájil. Za Davidem Sůsou dojel na 5. místě Poláček, jenž bavil po celý čas závodů diváky „poletem“ na lavici, kterou si troufl skočit jako jediný z celého startovního pole. Trať se s každým kolem měnila a objevovala se roleta za roletou. Jedna se stala osudnou i Balšánkovi, když ho v předposledním kole „kopla“ do zadních kol a za přispění nefunkčního zadního tlumiče skončil v kotrmelcích. Naštěstí se mu, až na pár odřenin, nic nestalo. Druhou jízdu dokončilo jen 16 jezdců z 25 startujících. To vypovídá o náročnosti Kaplické tratě. Ve veteránech si prvenství vyjel opět Faktor před Koníčkem a Kramperou. Ještě bych podotkl, že mě nemile překvapilo vyhlášení vítězů, které rozhodně neodpovídalo mistrovství republiky. Toť z prvních závodů mistrovského seriálu a můžeme se těšit na další závod, který se uskuteční 25.Dubna v Mohelnici.
  • Kompletní výsledky: ZDE
  • Kompletní fotogalerie: ZDE

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu MČR Quadcross

Až budu starší pojedu Mistrovství Evropy

22.12.2016, Závody
Nadpis vypovídá sám o sobě o ambicích devítiletého Jakuba Hejnýho. Má za sebou velmi pěknou závodní sezonu a už nyní ví ...

Závod od závodu zrychluju

01.12.2016, Závody
Michal Seňko je letošním nováčkem MMČR Side a Quad, ve svých 15 letech odpálil od hrazení s velkým respektem, ale v posl...

Novopečený Mistr

07.11.2016, Závody
Konec roku je již tradičně spojen s vyhlášením těch nejlepších jezdců a jezdkyň motocyklových soutěží. V kategorii Quad ...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.62s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce