QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Na Offku přituhne

Text: Ollie Roučková | Foto: Polaris, Offroad Maraton | Datum: 15.11.2014 | Zobrazeno: 3353×

Na Offku přituhne Bitva o mistrovské body vyvrcholila o uplynulém víkendu v Ředhošti. Do finálových soubojů se poprvé přihlásil i Karel Tichý. Karel Ofroad Maratony zná dost dobře, jako Junior se těchto závodů zúčastňoval na Suzuki RM 85, ale nám v Ředhošti představil prvního závodního Scramblera XP 850.


Kapitoly článku

  1. Na Offku přituhne
  2. Kompletní fotogalerie

Karel nedrží Scramblera za řídítka poprvé, už s ním koketuje od minulé sezony, kdy se aktivně zúčastňoval trialových závodů, kde si taky nahrabal přední místečka. Také se Scramblerem vyjíždí na závody a akce pořádané Pamusem, kde se vždy jak Karel tak Scrambler pěkně blýsknou.

Náš první závod se Scramblerem XP 850 - Offroadmaraton Ředhošť:

Poprvé tě letos vidíme na závodech, proč až v posledním závodě Offka?
Ano původní plán byl účastnit se i dřívějších závodů nic méně kvůli množství práce se podařilo čtyřkolku dokončit až cca týden před posledním závodem a tím pádem jsme tenhle závod využili k tomu, abychom vše otestovali popřípadě zjistili nedostatky pro příští sezónu.

Na jakém stroji jsi jel, a jaké jsou na něm úpravy?
Jedná se o stroj Polaris Scrambler XP 850. Na čtyřkolce jsou pouze jiná kola, výfuk, nášlapy a pár drobností vyžadující podmínky závodů jinak se jedná o stroj který je v podstatě sériový.
Hned od startu jsi se držel vepředu, ale k závěru se ti tolik nedařilo?
Je to pravda, cca 20 minut před koncem jsem musel odstoupit z prvního místa v kategorii kvůli závadě zadní poloosy, kterou jsem bohužel s sebou náhradní neměl.

Jak se ti jelo na Polarisu, je ještě něco na čem zapracuješ?
Tak Scrambler, ač to tak spousta lidí nevnímá, je konkurenceschopný a po odstranění maličkostí doufám, že to i v příštím roce dokážu všem odpůrcům co se týká sebezdokonalování určitě bude potřeba více trénovat a investovat do závodění více času než doposud.
Jakou máš podporu od Polarisu?
Podpora Polarisu je dá se říct 100%, všichni se snažíme o co nejlepší výsledky a z toho vyplývá i týmové zázemí, které je v dnešní době pro závodění určitě nezbytná součást. Časy, kdy si jezdec doma v garáži postavil stroj, naložil ho do dodávky a vesele vyrazil závodit jsou už pryč a proto bez podpory Polarisu by to prostě nešlo.

Jakých závodů se budeš zúčastňovat?
Tak určitě bych chtěl v příštím roce odjet seriál Offroad maratonů a pokud to vyjde určitě bych se chtěl zúčastnit i nějakých dalších závodů tohoto typu nicméně Offroad maratony jsou můj cíl na příští sezonu.


Kapitoly článku

  1. Na Offku přituhne
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu Offroad Maraton

U Vágnera před koncem sezony

22.10.2017, Rozhovory
Ještě nemáme dojeté seriály, ale i tak jsme se vydali za jezdci na krátké rozhovorování o sezoně současné a o tom jaké m...

Příští rok zaůtočím na Last Adventure

24.11.2016, Rozhovory
Čtyřkolkář Václav Hucl je nezmar, který tráví během motoristické sezóny většinu víkendů na závodech. Letošní sezona se s...

Smolné Milovice

02.09.2016, Rozhovory
I na lídra Mistrovských 4x4 sedla smůla a po Milovicích jej ze zlatého trůnu sesadil Daniel Matějka. Michal Vágner si v ...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.46s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce