QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Milovice prověřily síly

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 01.09.2014 | Zobrazeno: 3889×

Milovice prověřily síly S pátým závodem OffROAD Maratonu jsme se přesunuli do Milovic v okrese Nymburk. A na všechny čekala dvojnásobná bodová nadílka, Martin Miřejovský opět nezklamal a všem vyfoukl jak prvenství v Mistrech SP tak i absolutní umístění. Svoji premiéru zúročil i Martin Krejčík, který jedinou letošní 4hodinovku pokořil na druhém místě, taktéž mezi Mistry SP. Mezi Staršími Juniory během 90 minutové bitvy zvítězil Filip Koutecký, který se nebál sesekat soupeře i v kategorii do pětiset.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Mistr Quad SP:

S pátým závodem OffROAD Maratonu jsme se přesunuli do Milovic v okrese Nymburk, kde jezdci změřili síly v jediné 4hodinovce tohoto roku. Milovice sebou nesly závody s koeficientem 2, tudíž zde byly dosažené body násobeny dvěma, to do rukou uchopil Martin Miřejovský, který se kupředu dral hned po odmávnutí startu. V prvních dvou hodinách si na zbytek závodního pole najel náskok jednoho kola, tak si při tankovačce mohl dovolit odskočit na toaletu, zavtipkovat s diváky a probrat strategii s mechanikem.
Velkým překvapením byl návrat Martina Krejčíka z Wolf Racing Teamu, který letos vůbec poprvé stál na startu Offroad Maratonu. Ze 4 hodinovky si odváží druhé místo, které zaplatil i krví. Tentokrát Martin nekácel stromy, ale jako všichni ostatní měl místo dlaní jeden velký stržený mozol. Třetí nakonec dojel Rudolf Dvořák, ten se k závěru závodu snažil uchopil do rukou závadu na stroji Martina Krejčíka, který musel dolévat olej. Ale nakonec náporu Krejčíka podlehl a ze čtyřhodinovky si odváží vydřený bronz.

Quad SP:

Dvojnásobný počet bodů si nenechal ujít Dušan Novotný z Kaskadér Teamu, ten do cíle dojel na skoro svlečené zadní gumě. Vypadalo to jako by poslední tři kola jel na píchlé gumě, i tak nakroužil jako jediný v této kategorii 32 kol.
O druhé a třetí místo se jelo hodně napnutě, rozhodovalo se mezi Richardem Příhodou a Antonínem Kouteckým z Vype Racing Teamu. Nakonec Richard potahal za plyn a během poslední hodiny najel na Tondu dvě kola, tak si v klidu dojel pro druhou příčku.
Miroslav Urban
z týmu Blátu Zdar na sebe opět upozornil odpadnutým výfukem, beze sporu se jednalo o nejhlučnějšího závodníka na trati. I když z Mirkovo čtyřkolky odpadala jedna součástka za druhou a doléval olej na litry, dojel si pro 7. místo.

Q500:

Nakonec si tuto kategorii podrobil Juniorský jezdec Filip Koutecký, ten se vůbec neostýchal a výzvu dvojích pohárů v jednom dni si osedlal pěkně po svém. Ze sedmi jezdců si jako jediný vyšlápl pro 26 kol, o kolo zpět za sebou nechal druhého Radka Novotného a třetího Romana Brežáka.

Quad Vet:

Veteránů se v nejdelším závodě tohoto roku sešlo šest, nejlépe se zde vedlo Martinovi Kuchařovi na stroji LTR 450. Na druhé příčcce se ukázala druhá Suzuki ve startovním poli Veteránů, a to Jana Duška, ten si za zády udržel třetí sportku Vladimíra Novotného. Až na 4. příčce se vyloupla 4x4 v sedle s Františkem Šímou.

Mladší Junioři:

Protože se jelo celý víkend, časový harmonogram registrací i technických kontrol by jiný, než standardně u většiny závodů během roku, tak i závody dětí byly trošičku jiné. Děti s mladšími juniory závodili v sobotu i v neděli. Oba dva dny napumpovaly pády, které se obešly bohu dík jen se šrámy na strojích.
V neděli jezdce čekala bahnitá trať, počasí se zvrtlo a ve 12 hodin lilo jako z konve, i tak se na start postavilo na 11 závodníků.
Pojďme se na všechny podívat od posledního místa až k prvnímu: 11. Terezka Matuláková, 10.Adam Pázler, 9. Dan Vlk, 8. Dan Drnec, 7. Tadeáš Rejdík, 6. Vojta Šípek, 5. Kuba Květoň, 4. Martin Brinka, 3. Richard Ctibor, 2. Adam Urban, 1. Adam Veselý.

Výsledky:


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu Offroad Maraton

OffROAD Maraton 2017 startuje v Šiklově mlýně

10.03.2017, Závody
Praha 10. března 2017 - První závod 18. ročníku OffROAD Maratonu se jede v sobotu 25. března v Šiklově mlýně na Vysočině...

Kalendář OffROAD Maratonu 2016

04.01.2016, Závody
Kalendář OffROAD Maratonu 2016. Termíny a místa závodů na příští rok jsou tu. Vyznačte si do kalendáře! ...

Poslední letošní Ředhošť

08.11.2015, Závody
Tento víkend se rozdaly poslední body seriálu Offroad Maraton 2015 na závodech v Ředhošti opodál Litoměřic. Celou sezónu...


Nepřehlédněte

Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.22s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce