QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


I bez stupačky to jde

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 29.09.2014 | Zobrazeno: 2644×

I bez stupačky to jde Máme za sebou předposlední závod seriálu MX Batti CUp, který se jel ve městě Olszyna v Polsku. Ve třídě Quad vyhrál Michal Housa, který během závodu ztratil nášlap s celou stupačkou, ale i tak závody dokončil a dokázal tak, že i bez stupačky se dá vyhrát.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Do první jízdy se postavili 4 jezdci, bohužel polští závodníci se k závodům nedostavili a to i za cenu toho, že se závodilo přímo u nich na domácí půdě. Po startu se ujal vedení Housa, kterého pronásledoval Šumichrast. Po 7. minutě se najednou po srdnatém souboji z Šumákovo Yamahy zakouřilo a zároveň z Housovo KTM odpadl nášlap, vypadalo to jako by se kluci střetli, ale oba svorně tvrdili, že se jednalo jen o nešťastnou souhru náhod. Šumichrast musel odstoupit, Yamaha vyházela všechen olej a to byla jistá stopka. Housa i bez stupačky jel pilu, ale v předposledním kole podlehl a dojel druhý.

Výsledky první jízda:
  • 1. Ollie Roučková
  • 2. Michal Housa
  • 3. Vlasta Beneš

Proše šukám svářečku:

V mezi pauze Michal Housa sedl do auta a jal se hledat svářečku v blízkém městečku, po dvaceti minutách se vrátil s opraveným kusem, který s velkou časovou rezervou namontoval na čtyřkolku.
Pořadatelé po každé z rozjížděk vyjížděli na trať s bagrem, který trať urovnal a postupně z tratě vyházel všechnu vodu. Druhá jízda byla velmi zajímavá v souboji o první místo, tady se už nekonalo žádné překvapení, Michal Housa dojel první.
Celkově třetí místo urval lídr šampionátu Vlastimil Beneš. Vlasta si v prvním tréninku zaparkoval čtyřkolku po přední nárazník do hutného bahna, což do rozjížděk vypadalo beznadějně, ale nakonec se čtyřkolka vykutala a třetím místem si stvrdil celkové vedení v šampionátu.

Výsledky druhá jízda:
  • 1. Michal Housa
  • 2. Ollie Roučková
  • 3. Vlasta Beneš

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Amatérské závody čtyřkolek

Fotogalerie - Last Adventure

21.04.2017, Závody
Svou premiéru si Last Adventure odbila v Milovicích u Prahy, Procamping racing teame přináší fotogalerii z dění této cro...

Pískovna Dražetice hostila HandyCup

19.04.2016, Závody
Již tradičně se v jarních měsících objevuje seriál závodů pro vozíčkáře na čtyřkolkách na trati Pískovna Dražetice. Let...

Batti MX Cup první závod

08.04.2016, Závody
Sic je už Duben,ale vraťme se ke dni kdy odtartoval seriál Batti MX Cup prvním závodem ve Světci. I přes rychle se měníc...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.46s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce