QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Duny v Trstěnicích?

Text: Ollie Roučková | Datum: 19.05.2015 | Zobrazeno: 2507×

Duny v Trstěnicích? Máme za sebou další písečný závod seriálu Offroad Maratonu. Do tříhodinovky se postavilo 73 čtyřkolek. V Trstěnicích se nekonalo překvapení, opět vyhrál Miřejovský, Martinovi sekundoval Dominik Škarka a Zdeněk Tůma.



Trstenice se jely v opačném gardu, tím nám pořadatelé zamotali hlavu, protože najíždět na nabroušené hrany opačně byl velký oříšek a to především pro dětské kategorie. Trstenická tříhodinovka se bude nominovat mezi nejnáročnější tratě, co se tvrdého podkladu týče, spolu s nulovou viditelností díky všudypřítomnému prachu. Toto se však nedalo ovlivnit a i když pořadatelé dělali co mohli, 73 strojů vířilo prach hodně zdatně. Diváci parkující u věže své automobilové miláčky odkopávali lopatami.
Martin Miřejovský hned od startu prchl celému pelotonu a to se ještě před startem křižoval, aby mu vyšel start, že ty mu poslední dobou nejdou. Možná v tom zahrála roli i nová KTM, kterou si nechal postavit tak jak je zvyklý. V mistrovských sportkách bylo na co se koukat, o druhou a třetí příčku se sváděla prvotřídní bitva. Tady se během dvou hodin vystřídal jeden jezdec za druhým, až štvanice dopadla takto: druhý Dominik Škarka, třetí Zdeněk Tůma. Antonína Kouteckého z boje o druhé místo vyřadila srážka s jiným jezdcem, nakonec tak dojel na čtvrté příčce. Přeborové sportky vyhrál Richard Příhoda.
V Mistrovských 4x4 vyhrál Vágner s 36 koly na kontě, druhé místo s 34 koly patří Jakubovi Šímovi a třetí dojel Dan Matějka. U Dana to dlouho vypadalo na druhou příčku a sem tam si vyšlápl i na Vágnera, ale tříhodinovka vše zamotala a nakonec je u Dana třetí místo. Juniory vyhrál Richard Ctibor, starší juniory ovládl Niklas Wittek. Zkrácená trať patřila těm nejmenším, zákruty a nabroušené hrany bohužel přinesly nejeden pád, ale všechna dítka jsou celá a zdravá. Výsledky: 1. Jakub Květoň, 2. Tadeáš Rejdík, 3. Daniel Drnec.

Offroad MAraton: Reportáž z Trstěnic na ČT4

Záznam z třetího dílu OffROAD Maratonu můžete shlédnout již zítra a v sobotu. Máme pro vás také dobrou zprávu ohledně zraněného motorkáře Filipa Hoška. Motorkář Filip Hošek, který se zranil na OffROAD Maratonu v Trstěnicích, je z nemocnice doma. Potlučený, ale bez vážných zranění. Přejeme brzké uzdravení! Ještě na startu ho vyzpovídal Jirka Zíta z ČT4, reportáž z celého závodu uvidíme ve Světě motorů v tyto dny a časy:
  • úterý 19. května ve 23:15h
  • sobota 23. května v 8:05 h


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu Offroad Maraton

OffROAD Maraton 2017 startuje v Šiklově mlýně

10.03.2017, Závody
Praha 10. března 2017 - První závod 18. ročníku OffROAD Maratonu se jede v sobotu 25. března v Šiklově mlýně na Vysočině...

Kalendář OffROAD Maratonu 2016

04.01.2016, Závody
Kalendář OffROAD Maratonu 2016. Termíny a místa závodů na příští rok jsou tu. Vyznačte si do kalendáře! ...

Poslední letošní Ředhošť

08.11.2015, Závody
Tento víkend se rozdaly poslední body seriálu Offroad Maraton 2015 na závodech v Ředhošti opodál Litoměřic. Celou sezónu...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.46s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce