QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Daniel Picmaus z Kaplice

Text: Ollie Roučková | Foto: Daniel Picmaus | Datum: 09.04.2015 | Zobrazeno: 2892×

Daniel Picmaus z Kaplice Kaplické zlato si odvezl Daniel Picmaus, který do sezony vlítnul po zlomenině nohy, která jej vysadila minimálně na půl roku ze závodního tempa. Daniel nám prásknul jaké to bylo na závodech v Kaplici, jak má naladěnou Yamahu a také na jaké závody se letos chystá.


Daniel Picmaus po Kaplici:

Ahoj Dane, jaké to bylo se postavit na start po půlroční pauze?
Ahoj. No, popravdě mi to uteklo rychle a závody už začaly. Nějak jsem ani nepostřehl, že bych vynechal půl roku.

Letos máš novou mašinu, představíš nám jí?
Určitě. Máme postavenou jako vždy Yamahu. Jediná změna od minulého roku jsou asi tvrdé řidítka a nějakých pár detailů. O motoru nic prozradit nemůžu. A jinak taková ta klasika.. Houser nášlapy, tyč řízení s tlumičem řízení, větší chladič, sportovní filtr, naladěný motor, Hyper disky, Hinson spojka, Öhlins TTX tlumiče, sportovní brzdy a zadní osa Dominator.
Hned na prvních závodech jsi urval zlato, vnímal si jaké měli kluci problémy - Kašpar, Poláček?
Vnímal, protože i tak jsem to neměl jednoduché a kdyby neměli Zdenál s Jirkou problémy, tak by to byl určitě hodně velký souboj a nebylo by to vůbec jednoduché. Každopádně nejezdím na závody kvůli pohárům, ale abych si zazávodil. Neříkám, že s Davidem Freidingerem sem se nenaháněl, ale kdyby jeli kluci, bylo by to určitě o něco těžší a zajímavější.

Na jaké trati odpálil první díl mistráku a jak bys jí shrnul?
V Kaplici. Je to celkem písečná trať. Skoky skoro žádné, krom jedné lavice teda (kterou skákal jenom magor Zdenál :-D).. A pak dvojáky, které na 4kolce skočit nejdou. Trať mě začala nejvíc bavit až od druhého závodu, kde byla hodně rozbitá a to mám rád. Jediné co mě na těchto závodech zamrzelo, bylo závěrečné vyhlášení, které absolutně neodpovídalo úrovni MMČR. Malý pohárek bez jakéhokoliv označení mě ani tak netrápil, ale ta ostuda před zahraničními jezdci – hrůza!
Další závody se jedou kde, a jak se na to připravuješ?
Další závody se jedou v 25.4. v Mohelnici. Příprava není zas až tak nutná, protože Mohelnici odjedu i se zavřenýma očima. Ale určitě si tam před závodem ještě zajedu.

Co takhle zahraniční závody, nebo zůstanete jen ČR?
Zahraniční bohužel vůbec, protože nám to finančně v rozpočtu nevyšlo, tak že jenom ČR, a CRC a nějaký závod na Slovensku.
  • Video z Kaplice - Česká televize (ČTYŘKOLKY - ČAS - 7:30 min) - ZDE


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Rozhovory, profily

Motorismus mám v krvi

01.08.2016, Rozhovory
Na Legendách jsem měla tu možnost potkat super závodnici, která i přes svůj handicap neztrácí optimizmus a řídítka i vol...

Zdeněk Tůma - titul je nadosah

29.09.2015, Rozhovory
Čtyřkolky v cíli, Tůma jednoznačně první! Tak zněl popisek po Drnovicích, Zdeněk Tůma skvěle využil absence některých fa...

Štěpa před čtyřhodinovkou

08.08.2014, Rozhovory
Koncem srpna se pojede jeden z nejdelších závodů, kterých se v našich končinách se čtyřkolkou můžete zúčastnit. Přichází...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.92s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce