QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Český trojlístek na Hellas Rally

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 19.05.2015 | Zobrazeno: 3312×

Český trojlístek na Hellas Rally Hellas Rally nám nabídla 2 100 km za 6 dní, v některých etapách jsme se pohybovali v nadmořské výšce až 2500 metrů. Letošní Hellas byla navigační líhní na hvězdná jména, v depu jsme tak mohli vidět stáje KTM a Red Bull v čele s jezdci: Sam Sunderland, Matthias Walkner, z české scény Pepa Macháček, David Pabiška.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Tento ročník Helals Rally nebyl skoupý na nováčkovské obsazení jednotlivých tříd, tentokrát se ohlédneme za třídou Side x Side, která byla plná kontrastů profesionálních jezdců spolu s absolutními amatéry. O to to bylo větší překvapení, když se na stupně vyšplhali jezdci z ČR a to hned na všech třech místech.
Hellas je známá svým různorodým pojetím tratí, svou náročností, ale také tím, že se jede na velmi úzkých a spletitých cestách. No a když se podíváme na značky, které se prodíraly kupředu, ty se poskládaly takto:
  • 1. Polaris
  • 2. Can-Am
  • 3. Arctic Cat

Speciál na start:

Ještě před startem Dušan Randýsek dostal tu možnost namísto své závodní Buggy odzkoušet nově vyrobený stroj ArcticCat WildCat Baja. A aby novinek nebylo málo, poprvé Dušan Randýsek posadil na místo navigátora Martina Kuchaře, který s navigátorstvím měl velmi mizivé zkušenosti, ale i tak se s touto pozicí popasoval velmi slušně a během dvou dnů už si byl silný v kramflecích. Hned po druhém závodním dni se česká posádka dostala do vedení, když za sebou nechala speciála od Can-Amu vedeného Wolvorine Teamem, a našlapaného Polarise Rostislava Plného.
  • Wolvorine team: "Dojeli jsme a jsme šťastný... " tohle řekli naši závodníci Tomáš a Kačka a ještě dodali " jsme sehraný a těšíme se na další závody ".

Ostřílení matadoři byli pohřbeni:

Etapa vedoucí až za most Rion-Antirion u města Patras, kde posádky viděly i sníh, se opravdu vyvedla, ostřílený matador Dušan Randýsek ukrajoval z kilometrů pěkně obezřetně. Ale nováčci lačnící po co nejlepším umístění Dušanovi jeho počin o utržení se stádečku pěkně ztížili a hned v další etapě o sobě dali vědět. Věčně usměvavý Rostislav Plný se po šesti dnech postavil na zlatý stupeň, a to to vypadalo, že se do cíle poslední etapy jen tak nedostaví. Rosťa podcenil obutí a do velmi kamenité Rally přijel s mizivou náloží nových pneumatik, no a v cílové rovince to vypadalo jako by si Rosťa obul na všechny čtyři kola ježky.
Prvotřídně připravená posádka Can-Amu vedeným Hégrem, dojela na výborném druhém místečku a to i když svého speciála hodili při jednom neuváženějším výletu mimo trať na bůček. Ještě, že je Rally plná gentlemanů a za pomoci dvou tří motorkářů hodili mastodonta na kola. No a již zmíněný Dušan Randýsek dojel na 3. místě, a tím končí náš ČR trojlístek na stupních vítězů. Za sebou tak nechali stájové jezdce Red Bull, ale také papírovou jedničku z Rakouska. Macháček bohužel také podlehl technickým závadám.
Během cesty domu jsme měli čas 32 hodin na trajektu a tak trochu jsme propočítávali náklady na Hellas Rally, ty vám přineseme v dalším díle, který budeme směřovat do kategorie 4 kolek, kde se ČR barvy neztratily a nebýt Frantíka na třetím místě, opět by tu byl náš trojlístek.

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu Dálkové Rally

Ocenění sportovců DUKLY

16.10.2018, Závody
Do slavnostní síně národního památníku na pražském Vítkově mířila v pátek hvězdná plejáda nejlepších českých sportovců v...

"Ollie" Roučková – první Češka, která absolvovala Dakar na čtyřkolce

04.04.2018, Závody
V rámci pražské a brněnské výstavy mohli návštěvníci po celou dobu potkat členy týmu Moto Racing Group (MRG), kt...

Dakarská startovní čísla

08.11.2017, Závody
Dakarští jezdci mají svá startovní číslo. Včerejším dnem Dakar odtajnil startovní čísla jednotlivých jezdců z moto i qua...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.29s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce