QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Česko vyzvalo Německo

Text: Ollie Roučková | Foto: Jitka Jitule | Datum: 14.09.2016 | Zobrazeno: 4517×

Česko vyzvalo Německo A stalo se tak v KTM-Ring Motodrom Höchstädt, kde o uplynulém víkendu vypukla opravdová válka. Stíhačkové provokace dětí vyhrál Max Timoš, ve válce světadílů podlehl mladý Dan Matějka i Filip Koutecký, i tak si domu vezou stříbro. Kačka Křenková a Ollie Roučková za zády nechaly všechny Němky.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

V předposledním závodním víkendu série Offroad Quad Challenge jsme se dostali na novou trrať nedaleko hranic - KTM-Ring Motodrom Höchstädt, kde se sešla velmi solidní základna ČR jezdců a dá se říct, že jsme obsadili takřka všechny kategorie. Co start to bedna.

Děti:


Max Timoš zahájil víkend skvělým vítězstvím v dětském závodě, kde se předvedl jako opravdový mistr české školy a po nepovedeném startu se během závodu ze zadních pozic prodral na první místo. Max uváděl všech 500 diváků lemujících trať do varu, někteří nevěřili, jak tak malý jezdec může být houževnatý, někteří zapomněli komu fandit a tak fandili českému želízku a někteří raději přivírali oči. Max měl však řídítka pevně v rukách a dost dobře věděl jak se prokousat dopředu a že se rozhodně nechce spokojit se třetím či druhým místem. Do předposledního kola tak najížděl s velkým náskokem jako první a druhý Justin Linke jej už nemohl nijak ohrozit. Třetí dojel Fritz Fitze, který si během závodu vystřihl slušivou otočku. Ale pěkně mazácky potahal za plyn, otočil se do směru jízdy a tím tak pobavil všechny diváky, kromě maminky, která tak měla málem infarkt.

Polaris Scrambler bral titul:



Lídr série Jürgen Mohr tentokrát neponechal nic náhodě a znovu ukázal, co vše je možné předvádět s ATV a hned od startu si šel pro mistrovský titul za celou sezonu. Po dvouhodinové bitvě nechal za zády se ztrátou 3 a půl minuty druhého Daniela Matějku CZ a třetího Dominika Apela DE.


Daniel Matějka po velmi povedeném startu jel hodně dravou jízdu, však ne a ne se přiblížit na dostřel vedoucího Polarise, a když už to vypadalo, že se v posledním kole dostane za zadní tabulky lídra, Dan utržil defekt variátoru.

Youngster:



Předposlední závod série Offroad Quad Chellenge je za námi a na trati KTM-Ring Motodrom Höchstädt opět dominoval Ole Klotz DE, který tak vhodil rukavici evropské škole Cross Country. Filip Koutecký CZ na Oleho tempo nenašel odpověď. A i když se Filip snažil okusovat zadní kola prvního jezdce, ne a ne se na úzké trati propasírovat dopředu. A tak jezdci do cíle dojeli takto:
  • 1. Ole Klotz DE, Filip Koutecký CZ, 3. Robin Singer DE

Ženy:


Je vidět, že se Kačka Křenková sehrála se svou Yamahou 250 a že každým závodem vystrkuje růžky, tentokrát si vyšlápla pro druhé místo v kategorii žen, hned za zády Ollie Roučková, která si v Höchstädt svým vítězstvím utvrdila titul za sezonu 2016.


Velkou smůlu si vybrala Magdalena Harudová, kterou pozlobila její KTM. Od samotného startu se Majda prala s jednou svízelí za druhou a tak není divu, že se po hodinovém závodě vyloupla na 5 místě.



  • 1. Ollie Roučková CZ, 2. Kačka Křenková CZ, 3. Singer Brigit DE, 4. Monika Hortel DE, 5. Magdaléna Harudová CZ

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu Německo

Offroad Quad Challenge - vyhlášení

20.11.2016, Závody
V sobotu 19.11. 2016 proběhlo vyhlášení celkové sezony německého šampionátu Offroad Quad Challenge 2016, kde se českým z...

Marvin na bahně umí

19.09.2016, Závody
Máme za sebou předposlední závod seriálu Mistrovství Německa v Cross Country známého pod zkratkou XCC, který se odjel m...

Fotogalerie - GORM-24H

22.08.2016, Závody
V pátek vypuklo v Olszyně opravdové peklo, odpoledne odstartoval nejdelší závod sezony - 24 hodinovka. Jak se jezdci pop...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.56s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce