QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Buriánka Cup letošní poprvé v Cítově

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Foto: Hans | Datum: 03.04.2014 | Zobrazeno: 5249×

Buriánka Cup letošní poprvé v Cítově První závod Buriánka Cupu je již minulostí. Odjel se na výborně připravené trati v Cítově, ve třídě Quad Mistr šokoval druhým místem Balšánek, který před sebe pustil jen jednoho jediného jezdce a to Jiřího Kašpara. Třídu Quad Veterán vyhrál i s jedním rozverným vystoupením Ctibor Marek. Svou dominanci předvedl Adámek Veselý, který zcela ovládl kategorii Junior A. Juniory B povodil Martin Seidl a Quad Openy pokořil Michal Housa.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Profíci:

Ve třídě Quad Mistr zvítězil v obou rozjížďkách Jiří Kašpar, úvodní podnik se také povedl exkluzivně jedoucímu Balšánkovi, který se v obou jízdách držel za zády Kašpara a hodně daleko před nárazníkem třetího Davida Sůsy. V první jízdě vedoucí trojici pozlobil Petr Hrubant, který přípravu Yamahy podcenil a i když na ní makal do noci, během ostrých rozjížděk se z Yamahy lusknutím prstu stal ,,ropák,,, který flusal olej na všechny světové strany. I přes tu všechnu smůlu si Petr dojel pro 4 příčku.

Jak už začíná být železným zvykem, Cítovská trať byla nažehlená na výbornou, lavice nabroušené, doskoky doladěné, nakropeno tak akorát, ale 18 minut plus jedno kolo dalo pořádně zabrat a bohužel ve druhé jízdě se z tratě odporoučeli dva jezdci. Jako první se do svízelné situace dostal Lukáš Vyšata, tomu jeho Suzuki zahlásila poruchu a z pěkně rozjetého závodu musel odstoupit. Jako druhý se ze závodu odporoučel Tomáš Cífka. Tom se v nově vzniklé šikaně ocitl ve špatný čas na špatném místě a už se nebyl schopen vyhnout odlítnuté pneumatice, které lemovaly právě tuto novou část tratě. Nešťastně letící pneumatiku zvedla kola Sůsova Can-Amu, který do pneumatikové bariéry nechtěně naletěl v rámci soubojů o první příčky. Tomáše jeho Yamaha vymrštila ze sedla a přikryla jej tak nešťastně, že si jeho pád vyžádal zásah záchranářů, následný transport do Pražské nemocnice, kde mu bylo diagnostikované vyhozené rameno a ještě k tomu ke vší té smůle naštípnutou kyčel.

  • Výsledky: 
1. Jiří Kašpar, 2. Jan Balšánek, 3. David Sůsa, 4. Petr Hrubant, 5. Ollie Roučková

Vetroši rozhodně nepatří do starého železa:


V kategorii Quad Veterán jednoznačně dominoval Ctibor Marek, jehož na podium doprovodil stříbrný Jiří Šumichrast a bronzový Jiří Hnátek. Ctibor se v jednu chvíli ocitl pod podvozkem své vlastní KTM, ta jej doslova přejela, ale nešlo o nic vážného, jezdec se zvedl, naskočil do sedla a svůj netradiční manévr korunoval v obou jízdách zlatým věncem. Druhá příčka patřila severočeskému střelci, který za svými zády hluboko v závodním poli nechal třetího Hnátka.
  • Výsledky:
1. Ctibor Marek, 2. Jiří Šumichrast, 3. Jiří Hnátek, 4. Vlastimil Beneš

Junioři:

Úvodní podnik Buriánka Cupu mají za sebou také nejmenší kategorie, z nichž byl nejlepší českolipský jezdec Adámek Veselý, kterého podržela nově nabitá technika a hlavně jeho jezdecké umění. Mezi čtveřicí závodníků byli na startu také dva závodníci pod barvami Buriánka teamu – Jiří Korbel a David Vejražka, kteří bodovali!
A na stupních vítězů to vypadalo jako by se jednalo o absolutní dominanci domácího teamu, jen Adámek toto zdání narušoval. Nejmenší kategorie prolomila ledy i v účasti těch úplně nejmenších, tady nám vůbec poprvé na závodní okruh zavítal Davídek Korbel, ten se pral s náročnou tratí velmi srdnatě a hned si odnesl pohárek za čtvrté místo.
  • Výsledky:
1. Adam Veselý, 2. Filip Korbel, 3. David Vejražka, 4. David Korbel

Junior B:

Kategorii Junior B polapil Seidl Matěj, který za svými zády nechal pětici vlčáků sedlajících nadrážděné Yamahy a jednu vyšperkovanou KTM.

A zase tu máme další poprvé, to si odbyl Honzík Sůsa, který následuje kroky svého staršího bratra, a ač seděl na Yamaze takřka poprvé, hned si vyjel třetí místo. Honza mohl do cíle dojet podstatně lépe, nebýt předstartovní nervozity, která si vyžádala pojezd v již zmiňovaném traťovém lemování pneumatik. Fantazii se meze nekladou a celkově po součtu všech bodů Jan Sůsa dojel na třetí příčce za zády druhého Jana Dedery
  • Výsledky:
1. Matěj Seidl, 2. Jan Dedera, 3. Jan Sůsa, 4. Adam Tuček, 5. Tomáš Trojan

Hobby:

Třída Hobby přivítala 7 závodníků, a né všichni si přečetli správné znění harmonogramu, který začal přesně v 8.00. A tak to chvilkami vypadalo, že se na trati bude prohánět jen trojice závodníků, ještě že se trénink nepočítá do celkového součtu bodů a suma sumárum kdo nestihl první trénink nemusel zoufat. Ačkoli kdo se nesvezl neměl tu možnost načtení si nově vzniklých pasáží, které vznikly teprve v úterý před víkendovým závodem. Jednalo se o prodloužení lavic, připojil se dvojáček a natáhla se cílová šikana.

V měřeném tréninku se vysypala Jana Hůlková, která nezvládla odpal na dvojáku a v kotrmelcích se odporoučela mimo trať. Nefunkční přední brzdy, pohmožděná žebra, natlučená noha to všechno značilo v závěrečnou STOPKU do další jízdy. Jana však nesvěsila hlavu, pády jsou a budou, a pro tentokrát do konce závodu stála alespoň za hledáčkem fotoaparátu a jako podpora nejen Hobby kategorie. První dojel Michal Housa, druhý Marek Brož a třetí se cílem protrápil Filip Kukla. Hodně diskutované bylo startovní číslo 21, které sedlali hned dva jezdci. Kalina Tomáš nejdřív odpálil kategorii Hobby, po příjezdu do cíle předal stroj Markovi Kalinovi. Oba dva jezdci si v Cítově počínali dobře a z obou dvou kategorií si odnášejí cenné body.
  • Výsledky:
1. Michal Housa, 2. Marek Brož, 3. Filip Kukla, 4. Jan Tuček, 5. Tomáš Kalina

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 3.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu Amatérské závody čtyřkolek

Fotogalerie - Last Adventure

21.04.2017, Závody
Svou premiéru si Last Adventure odbila v Milovicích u Prahy, Procamping racing teame přináší fotogalerii z dění této cro...

Pískovna Dražetice hostila HandyCup

19.04.2016, Závody
Již tradičně se v jarních měsících objevuje seriál závodů pro vozíčkáře na čtyřkolkách na trati Pískovna Dražetice. Let...

Batti MX Cup první závod

08.04.2016, Závody
Sic je už Duben,ale vraťme se ke dni kdy odtartoval seriál Batti MX Cup prvním závodem ve Světci. I přes rychle se měníc...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.67s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce