QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


BQC v Horažďovicích

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 14.04.2014 | Zobrazeno: 3908×

BQC v Horažďovicích Minulý víkend odjeli jezdci první ostrý závod seriálu BQC v Cross Country na trati v Horažďovicích. Královskou třídu Junior 1 suverénně ovládl Adámek Veselý, který se během rozjížděk potýkal s prasklinami na rámu. Antonín Koutecký bodoval v obou dvou dnech, Stejskal bral stříbro, Míková čtvrtá a Harudová 5.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Junior 1

Adámek hned v prvním oťukávacím tréninku jel pilu, mašinu nešetřil a skoky, které mnozí starší jezdci neskákali jel pod plným. To si vyžádalo svou daň a nejen, že popraskal rám, ale také držáky motoru. Hned po odstavení mašiny v depu se tatínek Adama jal pátrání po svářečce, kterou našel u pořadatelů přímo z Horažďovic. Vše svařeno a jelo se do měřeného tréninku, zde si Adam vyjel jak jinak než nejrychlejší kolo, hned za ním se usadil Dominik Kalouner. Ten v samotném závodě exceloval, tři kola do konce se držel na třetí příčce, dvě kola do konce se propracoval před Adama Veselého, který se pro změnu potýkal s utavenou spojkou, ale prvenství si Dominik neudržel dlouho. Spadlý řetěz zkřížil plány a z prvního místa bohužel padl až na čtvrté.
  • Výledky: 1. Adam Veselý, 2. Phillipp Whunderlich, 3. Luc Aaron. 4. Dominik Kalouner, 5. Jannis Spang

Kategorie 8 - Ladies

Závodní pole na německé poměry zelo prázdnotou, na ČR poměry 8 závodnic na startovním roštu nevypadalo vůbec špatně. V minulých letech jsme byli zvyklý na dvouciferné obsazení závodních roštů, snad se nižší počet promítnul jen v problematice závodění za hranicemi. Po ranních trénincích přišel první měřený trénink, který po dobu hodiny a půl značil možnost vyjetí si té nejlepší pozice na startu. Tak jak tomu bylo i u uplynulých sezon i nyní se propojily kategorie třístovek, žen a kategorie 9 - Rookie. Ti všichni mezi sebou soupeřili o co nejlepší umístění na startovním roštu, ale tím padalo další soupeření, pak už se vyhlašovala kategorie po kategorii. Jakmile šla zelená vlajka nahoru, hned v zápětí vyšel startovní výstřel a během k mašině a delším skluzem už sedím za řídítky.
Ačkoli jsem se v měřáku umístila až na páté pozici za zády neskutečně letící Juliany Kolwe, jsem v první zatáčce na třetí příčce – za zády kluků z kategorie 9 - Rookie. Juliane mírně prospala start a ač se snažila svůj prohřešek dotáhnout, hltání prachu jí ubralo sil, a v hodinovém závodě podobajícím se spíše Quadccrossu se přes má záda neprotáhla. Celému závodnímu poli jsme se spolu utrhly a holkám jedoucím o třetí, čtvrtou a pátou příčku jsme poodjely o dvě kola. O třetí příčku se s velkým sebezapřením prala Lisa Hailand, která už v kvalifikacích soupeřila s bolestí předloktí. I přes polykání slz si třetí flek uhlídala a nechala na pospas dvě ČR zástupkyně - Alenu Míkovou spolu s Magdalenou Harudovou. Ála je ostřílenější závodnice, takže jí na Horažďovické trati nedělalo problém si Majdu udržet za zadní tabulkou, ale pozor Majda se nezdá a každým závodem se sžívá s novou závodní mašinou s oranžovým rodokmenem.
  • Výsledky: 1. Ollie Roučková, 2. Juliane Kolwe, 3. Lisa Hailand, 4. Alena Míková, 5. Magdalena Harudová

Kategorie 7 – třístovkaři

Šest zástupců z kategorie třístovek se na pódiová místa poskládalo takto: Antonín Koutecký, Mario Berbig, Andreas Harles, Heiko Friedrich, Jens Fitze, Christian Weber. Kompletní šestice jela v první polovině v chumlu až na odtrženého Antonína Kouteckého, který se všem trhnul hned po odstartování a po hodině na jeho kontě vyskočilo 24 nakroužených kol. Když si propočítáte, že jedno kolo mělo 2,5 km, asi si budete umět představit jakou palici Antonín jel. Druhý nakroužil o kolo méně a třetí taktéž o kolo méně.
Antonína čekal druhý den další závod tentokrát v kategorii Mistrovské, kde kluci kroužili dvě hodiny. V neděli jsem už bohužel na trati nebyla, ale ze sociálních sítí jsem se dozvěděla, že se Antonín umístil taktéž na bednovém umístění. V kategorii Mistr Quad se usadil na druhé příčce za zády Ronalda Hackebaila, který do závodní sezony 2014 vyjel s prvotřídně poskládanou Hondou TRX 450. Naopak Ilja Mademan si při tréninku pochroumal zápěstí a do nedělního závodu nemohl nastoupit.
  • Výsledky: 1. Antonín Koutecký, 2. Mario Berbig, 3. Andreas Harles, 4. Heiko Friedrich, 5. Jens Fitze
Když se ohlédnu za tratí a organizací, dávám všechny kladné bludišťáky. ČR pořadatelé na trati pracovali až do noci, kdy trať kropili aby se neprášilo. I tak se během soboty prášilo až až, ale tomu by zabránilo pouze nepřetržité kropení. Občerstvení i zázemí taktéž luxusní, až na nedostatek odpadkových košů, což je jen zanedbatelná položka v tom všem co pořadatelé musejí připravit. Mnozí se ptají na kolik vyjde startovné – cena startovného se pohybuje okolo hranice 40 euro, licence na celý rok 25/35 euro a záloha na čip činí 12 euro. Jak se přihlásit, stačí jen přijet na závody a vše je možné na místě, vždy se najde někdo kdo poradí.

Pokračování článku: Video

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Německo

Offroad Quad Challenge - vyhlášení

20.11.2016, Závody
V sobotu 19.11. 2016 proběhlo vyhlášení celkové sezony německého šampionátu Offroad Quad Challenge 2016, kde se českým z...

Marvin na bahně umí

19.09.2016, Závody
Máme za sebou předposlední závod seriálu Mistrovství Německa v Cross Country známého pod zkratkou XCC, který se odjel m...

Česko vyzvalo Německo

14.09.2016, Závody
A stalo se tak v KTM-Ring Motodrom Höchstädt, kde o uplynulém víkendu vypukla opravdová válka. Stíhačkové provokace dět...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.37s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce