QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Báča vyrval zlato ze Sedlčan

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 05.10.2015 | Zobrazeno: 4745×

Báča vyrval zlato ze Sedlčan Máme za sebou již předposlední závodní víkend MMČR CC, chcete-li jinak, Cross Country. Závody se odehrály v Sedlčanech, kam se přijel podívat neuvěřitelný počet fanoušků. Počasí celý víkend přálo, atmosféra byla úžasná a nezapomenutelná, a i když se prášilo, celý podnik se vydařil a byl do poslední minuty napínavý.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Zlatou trofej v kategorii Quad Hobby si odvezl nováček CC závodů Vítek Báča, který ještě ve čtvrtek řešil, zda na tyto závody vůbec pojede. Vítek se aktivně účastní Quadcrossu, kde také bere zlaté medaile. A vypadá to, že se příští rok můžeme těšit na jeho účast v celém seriálu. Poprvé jsme také viděli Lukáše Málka na Hondě 400, se kterou se popasoval pěkně a tak v prvním startu na velké čtyřkolce dojel v první desítce. 4x4 Hobby jezdcům se v sobotu bohužel moc nezadařilo, lídr třídy skončil až na druhém místě. Bohužel mu hned po startu odešla elektrika a než 4x4 opravil, první jezdec mu poodjel natolik, že jej nebyl schopný dojet i kdyby měl pod zadkem nitrák. Krejňa je dokonale sehrán s manželkou Lenkou Krejnickou, která hned věděla, že k odpadlé 4x4 musí doběhnout se sadou nářadí a asi si umíte představit jak tyto sady umí být těžké.

Quad Mistr:

Za připravenost tratě patří organizátorům velké díky, protože celý víkend byla trať v dobré kondici a ze všech stran byla slyšet jen chvála až na to propastné prášení, se kterým se bohužel nedalo dělat vůbec nic. Trať první okusila Hobby kategorie, poté děti a pak kategorie Mistrovské a přeborové. Ty nejsilnější kategorie již tradičně začaly už před obědem. Ve třídě Quad Mistr se očekávala korunovace Martina Miřejovského, bohužel sobota i neděle pro tohoto jezdce přinesla překvapivé zvraty.
V sobotu po startu po střetu s jiným jezdcem Martin spadl ze 4kolky, a než se vrátil do sedla, celé závodní pole mu odjelo o půl kola. V neděli Martinovi odešla převodovka. Z prvenství se tak radoval Jan Kadeřábek, ale jeho vítězství nebylo jednoduché. Od startu obou dvou závodních dní vévodil a teprve v polovině jízd do sebe začali jít ostřeji s Petrem Sýkorou, který o sobě během sezony až tak nedával vědět. Nakonec dojeli kluci takto:
  • 1. Jan Kadeřábek, 2. Petr Sýkora, 3. Tomáš Kadeřábek

ATV Mistr:

Po dlouhé době se v této kategorii sešlo 6 jezdců což značí jediné a to, že se rozdávaly mistrovské body. Michal Vágner si v obou dvou dnech dojel pro zlato, jak jinak než nikým neatakován a tak nějak tento jezdec nemusel tlačit na plyn, jak se říká Full Gas. I tak divákům ukázal, jak mrštná umí být velká 4x4 a spodní lavici, která se nachází u hlavní tribuny, skákal úplně celou a dle fotografií skákal ještě výš než sportky.
Ptáte-li se na co tento jezdec lítá, tak na svíčkovou, ale to jsme odbočili, vraťme se zpátky k samotným závodům, kde se o druhé a třetí místo jely pěkně nadité souboje. Zderčík Jan druhé místo urval z rukou Jakuba Šímy, kterého zradila pohašená elektrika hned po startu, kdy mu Can-AM nechtěl naskočit. Po rychlém zásahu fanoušků Kuba vjel do nedělního závodu s mírným zpožděním, i tak to ale stačilo na třetí místo. Čtvrtý dojel Tomáš Pázler, pátý František Šíma a šestý Jaroslav Chytil.
  • 1. Michal Vágner, 2. Jan Zderčík, 3. Jakub Šíma

Přebor Quad:

V obou jízdách byly pěkné souboje o první a druhé místo, ve kterých bojovali Radek Porš a Miroslav Urban. Urban dvakrát tahal za nejkratší konec provazu a dojel tak celkově druhý. A tak to vypadá, že si titul za sezonu odveze jezdec vystřižený z USA závodů Radek Porš. Za to Vojta Nehasil konečně prolomil smůlu, a tak jsme jej po součtu obou dvou dní mohli vidět na třetím místě. Vojta tak s nejslabším strojem kategorie dokázal, že i se 400 lze dojet na bednu. (V této kategorii startovalo 8 jezdců).
  • 1. Radek Porš, 2. Miroslav Urban, 3. Vojta Nehasil

Přebor Ženy:

I přes druhé místo z obou dvou závodních dní si titul domů odveze Majda Harudová. Na této závodnici jde vidět, že každým závodem zrychluje.

V Sedlčanech tak na startu stály pouze tři ženy, z toho Lenka Krejnická stála na startu na pro ní zbrusu neznám čtyřkolce – Yamaha Raptor 700. To, že bude startovat na tomto stroji se rozhodlo takřka dvacet minut před startem, a Lenka se tak velmi srdnatě vydala do boje se strachem z neznámého. Lenka si vedla velmi dobře, a i když na Yamaze seděla poprvé, neudělal si ostudu a do cíle dojela s mírným zpožděním na první dvojici.
V Sedlčanech byla na kukačku nová závodnice z CBQT týmu, která se pilně připravuje na svůj první závod, který by dle všech předpokladů měl proběhnout na posledním závodě v Bělé pod Bezdězem. Kačka Křenková bohužel nemohla nastoupit na start díky nachlazení. Přejeme rychlé uzdravení a v Bělé pod Bezdězem se budeme těšit.
  • 1. Ollie Roučková, 2. Majda Harudová, 3. Lenka Krejnická
Dětskou kategorii vám přineseme v samostatném článku, tuto kategorii obohatíme o rozhovory s těmi nejmenšími.

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 3x

Články šampionátu MČR Cross Country

Zrušená Vysoká Pec

30.03.2017, Závody
Bohužel musím zrušit závod Crosscountry, plánovaný na 1 - 2 dubna ve Vysoké Peci....

Zabahněné Sedlčany

20.03.2017, Závody
S pořádáním prvního mistrovského závodu si opět pospíšila série Cross Country, o uplynulém víkendu připravili dvoudenní ...

První závodní Stels v ČR

30.01.2017, Závody
Stels Guepard 850i V-Twin, se v našich končinách stává realitou. Po loňském představení, nastala otázka jestli se tato r...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.97s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce