QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


ATV TRIAL CUP, 1. závod - KLADNO

Text: Ollie Roučková | Autor: Charlie | Datum: 14.04.2014 | Zobrazeno: 3061×

ATV TRIAL CUP, 1. závod - KLADNO Atv Trial Cup nám odstartoval touto sobotou další sezónu trialových závodů v ČR. První závod se jel na kladenské haldě DESTRO, kterou nám každoročně zapůjčí jeden ze závodníků a kamarádů Radek Karas. Závod se rozdělil klasicky na 4 trialové sekce, kde na každé z nich čekalo na závodníky jiné podloží a jiné překážky. Zeptáme se tedy přímo rozhodčích, jak si právě u nich vedli závodníci a co by nám o své sekci řekli.



  • Sekce č.1 - dostal na starost Láďa Kratochvíl, který minulý rok patřil k závodníkům, ale vzhledem k nedostatku lidí bude tento rok jen a jen pořadatelem. Takže Láďo , jak to bylo u tebe?
    "Do této sekce se vrhnul jako první Bahňák, trať projel s dravostí jeho vlastní, podcenil však záludnost předposlední branky, a tak jsme měli možnost si prohlídnout podvozek jeho čtyřkolky :-). Všechno dobře dopadlo, kolku jsme hodili zpět na kola a sekci dojel. Na další jezdce jsme v této brance již čekali, jenom Petr Písek nás překvapil, když to po projetí branky hodil i na druhý bok. Nejlépe si s první sekcí poradil Luban, který jí projel jen za deset trestných bodů. V quadech to nejlépe zvládnul Saar Rat a po opravě Henkel, který sekci projel i nejrychleji s devatenácti trestnými body. Sekce patřila mezi náročnější, ale i nováčci zjistili, že se dá všechno zvládnout."
  • Sekce č.2 – na této trati dostal poprvé důvěru David Šebera a myslím si, že vše zvládl na jedničku. Tato sekce byla kamenitá a tedy například pro quady trošičku těžší, takže Davide, jak to dopadlo u tebe?
    "Na mé sekci jel jako první loňský šampion Saar Raat a hned v začátku měl s tratí problémy, jeho kolka se bořila a dostat se na vrch bylo oříškem. Jako druhý se na trať vydal Offer Dahan a nezklamal, předvedl divákům jak se padá, a připravil tak vskutku podívanou (až mi zamrazilo). Z mého pohledu byla trať pro sportky náročnější. To, že je možné projet trať i s nulou nám předvedlo pár jedinců a musím říct, že například krásná jízda chlapců Dvořákovic, která byla pěkně zpracována a i když s nějakým tím trestný bodíkem, se mi moc líbila. Avšak asi nejvíce se mi líbila opravná jízda Lubana, který projel trať s přesností profíka. Na konec bych asi zmínil klasický přelet houpačky v podání Bahňáka, který jí sjel takřka po zadních a pro diváky tím zařídil zajímavou podívanou."
  • Sekce č.3Lukáš Ochrana, který už má za sebou několik tratí v roli rozhodčího byl na sekci číslo 3., kde podobně jako na jedničce šlo hlavně o orientaci a sekce byla spíše fyzicky náročnější. Poprvé jsme tady zvolili více branek a doufám, že se jezdci zapotili! Pletu se Lukáši?
    "Na mojí sekci jednoznačně nejlepší výkon Saar - 9 trestných bodů, hned po něm Vágner. Nejvíc překvapil Luban, který i přes vítězství mojí trať hodně zkazil a nasbíral zbytečné trestné body. Nejefektivněji jel nováček Adam Kadeřávek, který předvedl perfektní salto vzad. Zároveň zajel perfektní opravu s polovičním počtem trestných bodů."
  • Sekce č.4 – Depu nejvzdálenější trať bodoval Adam Brynda. Už tedy po druhé oblékl vestu rozhodčího a opět nezklamal. Tato trať byla zaměřena hlavně na výjezdy a sjezdy jak to Adame jezdci zvládli?
    "Na sekci č. 4 bylo připraveno několik chytáků, které se nedaly projet beze ztráty bodu , šlo o couvání a hlavně takřka o povinný dotek na brance číslo 6. Dotkl se každý až na Lubana, který na to šel jinak a tedy jen s trestnými body za jedno couvání. Jako dobrá volba se ukázalo zopakovat tuto sekci pro Matese Hoška, ten po prvním kole nasbíral 119 trestných bodů avšak v druhém kole bylo vidět, že už ví na co si dát pozor a proto zakončil jízdu s pouhými 19 body . Sekce nebyla náročná což dokazuje fakt, že jsem nezaznamenal ani jedno nedobrovolné vysednutí , ale i přesto se někteří zapotili. Kladenský závod přilákal několik nováčků, které tímto vítám v sérii závodů a po rozpravě s nimi věřím, že pro ně závod byl přínosem, a to hlavně pro zážitek. Určitě bych zdůraznil skutečnost o neskutečné věci, které jsem si během závodů mohl všimnout, a tím je ochota pomáhat jeden druhému. Byl jsem sám svědkem pádu jednoho ze závodníků (nováčků), kdy na něj spadla jeho 4kolka a zůstala na něm. Kluci jako Michal Míček a Bahňák okamžitě přiskočili a 4kolku z něj sundali. Toto chování je spíše na podobných akcích ojedinělé a já jsem pyšný na to, že u nás to je jinak. Díky kluci."
Zdůraznil bych, že novinkou tento rok, je „nováček zdarma“. Nováček přihlášený na závod jede zdarma a závodník, který nováčka přivede startuje za polovinu, tedy za 400,- Kč. Naším cílem, tak je získat nové závodníky a rozšířit tím základnu jezdců, aby byla větší konkurence, pro jezdce, již tak výrazně se lepšící, jako je například Henkel, který svou jízdou na sekci č. 2 některým vyrazil dech, dokonce i šampion roku 2013 Saar Raat nevěřil preciznosti a dokonalosti jeho jízdy na kamenité trati. V průběhu závodů bylo vyhlášeno, že každý jezdec má možnost jednu ze svých jízd opravit, pokud bude chtít. Závodník, který si vybral takzvanou „opravnou jízdu“ riskoval hlavně to, že pokud by jeho jízda byla horší než ta předešlá mohl si spíše uškodit. Ale plno závodníků tuto možnost s chutí uvítalo a opravné jízdy se konaly skoro u všech závodníků. Já jsem byl svědkem opravné jízdy mladšího Dvořáka jeho oprava se vyvedla a jeho jízda byl naprostý koncert, Honza také patří k našim leaderům z řad závodníků a jeho zlepšení každý závod je znatelné. Jelikož po celou dobu závodů byl přítomen i fotograf, vznikly tedy některé zajímavé fotografie, které kde jaká manželka uvítá, že kluci? Na konci závodů náš šampion udělal „šou“ pro diváky a některé z nich dokonce svezl. Na což asi jen tak spolujezdci nezapomenou. Věřím, tedy, že se do budoucna máme na co těšit a za náš team si přeji hlavně dobré počasí a stále rostoucí zálibu tohoto sportu. Další závody nás čekají v Benešově, a to 10.5.2014, kde jsme i v minulém roce viděli pár zajímavých tratí a jízd. Budeme se tedy těšit na vaší přízeň.

Fotogalerie:

  1. http://charlie03.rajce.idnes.cz/1._ZAVOD_-_ATV_TRIAL_CUP_-_KLADNO/
  2. http://atvtrialcup.cz/
  • Za celý téma ATVTRIALCUPU … Charlie


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu MČR ATV Trial

ATV TRIAL CUP 4 a 5 závod Žatec 2014

20.10.2014, Závody
O víkendu jsme vstoupili do druhé poloviny letošního ročníku ATVTRIALCUPU. Jelo se v Bezděkově u Žatce, areál nám zapůj...

ATV Trial Cup Kladno od Matesa

29.04.2014, Závody
Tak nám to začalo! Nikdo z nás nemohl dospat a všichni fandi a trialoví nadšenci se nemohli dočkat prvního závodů v sezó...

Změny v ATV Trial Cup 2014

15.01.2014, Závody
Champion je ten jezdec, který má v součtu nejnižší počet trestných bodů napříč oběma skupinami A a B při odjetí min. 5 z...


Nepřehlédněte

Nenechte si ujít





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.95s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce