QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Amatér Cup Božetice 2009

Foto: Matěj Oliva | Autor: Robert Požárek | Foto: Tereza Kubátová | Datum: 29.06.2009 | Zobrazeno: 6643×

Amatér Cup Božetice 2009 V neděli 21. června se na motokrosové trati v Božeticích odehrál v pořadí třetí závod osmidílného motokrosové seriálu Amatér Cup 2009 – memoriál Zdeňka Bareše. Božetický areál letos slaví již 30 let své existence a mezi jezdci je velmi oblíbený. Tak dlouhá tradice je sama o sobě zárukou kvality a když k tomu připočteme i zkušenosti kluků z milevského motoclubu, kteří areál spravují, mohli jsme očekávat opravdu zajímavou podívanou.


Kapitoly článku

  1. Reportáž
  2. Kompletní fotogalerie

A nespletli jsme se. Kluci se ukázali nejen jako výborní jezdci, ale také jako perfektní pořadatelé. Za finanční podpory hlavního sponzora závodu, společnosti Credium, a.s. a dalších partnerů připravili opravdu kvalitní závod. Na přípravě tratě si mákli, trať byla perfektně označena a velký důraz byl kladen na bezpečnost diváků i jezdců samotných. Kovové a plastové ploty, zdvojené mlíkování v nebezpečných zatáčkách, záchranáři v terénních autech, vyškolení traťový komisaři i značené divácké sektory – to vše hodně zvýšilo bezpečnostní standart závodu.
Dalším velmi pozitivním bodem byla organizace jednotlivých rozjížděk, které plynule navazovaly a jedině drobné úpravy tratě a její kropení vyžadovali krátké přestávky. Diváci tak měli o stálý přísun zábavy postaráno.

Kategorie Čtyřkolek

V kategorii Čtyřkolek se na start postavilo 29 jezdců. Velký boj o první místo předvedli Daniel Benák (Suzuki LTR 450) z teamu RIDING WASPS BŘEHOV a Luboš Fiala (KTM 505) z teamu FIALKA QUAD RACING. Luboš měl v každém závodě výborný start a perfektně zajetá první kola, ale ke konci každého závodu jej dokázal Daniel předjet a zaslouženě tak vyhrál. Třetí v obou rozjížďkách dojel Mirek Kuchta (Suzuki LTR 450) z teamu K-2 RACING.

A co Quadmania?

Přes zkušenosti z Cross country a marathonů to byl pro mě první velký quadcross. Tempo, ve kterém se jezdilo bylo zejména v tréninku a kvalifikaci díky perfektní trati opravdu vysoké, bohužel z toho bylo nakonec jen 25. místo na startu a vidina na slušné umístění byla v nedohlednu. Do první jízdy se mi podařilo odstartovat až nečekaně dobře a díky hromadné nehodě jsem se dostal přes několik jezdců. Mnozí mi předjetí vrátili, ale šestnácté místo nakonec nebylo tak špatné. V poslední jízdě se již naplno projevila hodně rozbitá trať a síly ubývaly mnohem rychleji. Také start nebyl ideální, celkově to tedy dopadlo sedmnáctým místem a rozhodnutím, že náš redakční Access bude k vidění halvně na vytrvalostních závodech.
Třetí díl Amatér Cupu je úspěšně za námi. Velké poděkování patří Motoclubu Milevsko za perfektní organizaci, společnosti Credium, a.s. za finanční podporu, ADT Horažďovice za materiální podporu a zajištění výstupů pro média, časopisům Supermoto, OffRoad Revue, QUAD OffRoad a internetovým portálům motorkari.cz, moto-racing.cz, fmx1.cz a quadmania.cz za poskytnutý mediální prostor. Zapomenout nesmíme ani na místní dobrovolníky a záchranáře.
Další díl Amatér Cupu se jede 11. 7. 2009 v Pacově.

Kapitoly článku

  1. Reportáž
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Amatérské závody čtyřkolek

Fotogalerie - Last Adventure

21.04.2017, Závody
Svou premiéru si Last Adventure odbila v Milovicích u Prahy, Procamping racing teame přináší fotogalerii z dění této cro...

Pískovna Dražetice hostila HandyCup

19.04.2016, Závody
Již tradičně se v jarních měsících objevuje seriál závodů pro vozíčkáře na čtyřkolkách na trati Pískovna Dražetice. Let...

Batti MX Cup první závod

08.04.2016, Závody
Sic je už Duben,ale vraťme se ke dni kdy odtartoval seriál Batti MX Cup prvním závodem ve Světci. I přes rychle se měníc...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.50s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce