QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


A Mistrem je Šíma

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 27.10.2014 | Zobrazeno: 4940×

A Mistrem je Šíma Jezdci v MMČR CC už mají dobojováno, ve všech kategoriích známe mistry a co víc - Bělá pod Bezdězem se vyvedla na výtečnou: od tratě po bezkonkurenčně nejnabitější startovní pole. I s motorkami se nás sešlo přes 200. Největší boje se očekávaly v kategorii Mistr 4x4 a Mistr Quad, očekávání se vyplnilo a až nedělní závod dovršil cenné body. Mistrem 4x4 se stal Jakub Šíma, Mistrem Quad Martin Miřejovský.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Hned v sobotu ráno nás prvním startem provedla kategorie Přeboru, ve kterém se sešlo 23 4kolek z toho 3 ks 4x4. Mezi naditým polem startovali i bráchové Koutečtí z Vype racing teamu, kteří CC vzali zejména jako trénink, ale popravdě to na klucích nebylo znát. Jeli pilu a kdyby Filip sedlal silnější stroj, tak poseká i svého staršího bráchu, který v sobotu dojel na 5. místě. Na prvních třech místech se pozice měnily jak na běžícím páse, nakonec Jaroslav Vogel uzmul zlato. Stříbro bral zkušený Vladimír Novotný a bronz nakonec připadl Radimu Kopáčkovi.
Mezi 4x4 se jelo na jistotu, jen tři jezdci na startu tak každému bylo jasné, že když nakrouží dostatečný počet kol, tak se na stupně dostane.
Hned od začátku se prvenství ujal Václav Hucl, na druhé pozici se dlouho držel Vojta Chalupecký, který zakolísal a jeho Can-Am opět zastávkoval. Než se odhalila závada tak jej Daniel Zelenka předjel a druhou pozici si tak pěkně sebejistě pohlídal až do cíle.
  • Kompletní výsledky ZDE.

Mistři na řadu:

Jako vždy jako první stojí řada Mistrovských sportek, bohužel tentokrát se závodů nemohl zúčastnit Jan Kadeřábek, který měl o uplynulém závodě v Sedlčanech velmi nepěkný pád, ze kterého bohužel vyvázl s prasklou pánví. I tak se přijel na závody podívat a zafandit. Martin Miřejovský si druhým místem utvrdil Mistrovský titul, první dojel Tomáš Kadeřábek, který je v tomto roce vicemistrem a třetí dojel Luboš Kuncíř.
Miloš Syrůček se v sobotu potýkal s technickými problémy, nakonec ze závodů odstoupil a do nedělního závodu už nenaskočil. Za to Jakub Šíma zachoval chladnou hlavu, nepanikařil a v obou dvou dnech si nahrabal body na první místo a v cíli jsme jej vítali jako novopečeného Mistra ČR v kategorii 4x4. Míka Rudolf dojel druhý, třetí Martin Porš. Do neděle naskočil i František Šíma, který přijel z Německého Endurance Masters, kde si zpečetil celkové druhé místo v kategorii 4x4.

Přebor:

Začneme holčičí kategorií ve které jsme se sešly čtyři závodnice. Linda Pázlerová v kamenitém výjezdu podržela déle plyn a čtyřkolku na sebe překlopila, hned poté byl strmý kopec plný vody, kamenů a kořenů uzavřen. Linda si pochroumala sval na noze, bezprostředně po pádu jela do nemocnice, kde dostala berle a avízo tahání krve.
Nakonec jsme se v sobotu poskládaly takto: 1. Ollie Roučková, 2. Alena Miková, 3. Majda Harudová.
Neděle: 1. Majda Harudová, 2. Ollie Roučková, 3. Alena Míková
.
Mezi Juniorskýma dvojkama to bylo jasné, tady se postavil jen Radek Porš. Přebor 4x4 také doznal hned na startu vítěze, zde stál také jen jeden závodník: 1. Michal Wágner.
Přebor Quad zaznamenal příjezd Mariána Klíče, který po dlouhé době zavítal na Cross Country, Quadcrossařský matador sice nevěděl jak najíždět do kolejí, ale i tak všem vyčadil rybník a sobota pro něj na Sabinině KTM byla zlatá. Do neděle nenastoupil, opět závada stroje zavládla v Bělé, tentokrát to byla spojka.
Martin Krejčík nekácel stromy a v obou dvou jízdách si vyjezdil zlato, druhý na Polarisu dojel Miroslav Urban.
CC je uzavřené, nyní už nás čeká jen slavnostní vyhlášení. Jakmile pořadatelé oznámí termín s místem konání, hned jej zveřejníme.

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu MČR Cross Country

Zrušená Vysoká Pec

30.03.2017, Závody
Bohužel musím zrušit závod Crosscountry, plánovaný na 1 - 2 dubna ve Vysoké Peci....

Zabahněné Sedlčany

20.03.2017, Závody
S pořádáním prvního mistrovského závodu si opět pospíšila série Cross Country, o uplynulém víkendu připravili dvoudenní ...

První závodní Stels v ČR

30.01.2017, Závody
Stels Guepard 850i V-Twin, se v našich končinách stává realitou. Po loňském představení, nastala otázka jestli se tato r...


Nepřehlédněte

Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.49s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce