QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Padaly rekordy - CBQT

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 24.08.2015 | Zobrazeno: 7163×

Padaly rekordy - CBQT Na druhý ročník Celorepublikového srazu čtyřkolek, který tentokrát měl hlavní stan v Senici u Poděbrad, dorazily desítky čtyřkolek a padaly rekordy. Dorazili účastníci z celé ČR, nově i ze Slovenska a předvedly se zde čtyřkolky všech generací.


Kapitoly článku

  1. Sraz
  2. Kompletní fotogalerie

Čas běží tak strašně rychle! Kdo by to byl řekl. Přijde mi to jako včera, kdy jsem se zúčastnila historicky prvního Celorepublikového srazu. Už první ročník se mi zdál hodně hojný svou obsazeností. A teď? CBQT sraz dvě je tady a s ohlédnutím na minulý ročník přibylo na 40 čtyřkolek. Takže suma sumárum tu máme rekord CBQT návštěvnosti a to v počtu 175 čtyřkolek (minulého ročníku se zúčastnilo 135 strojů), z toho s námi jel jeden Hýkal a Predátor (jasně že se jednalo jen o masky).
Neváhala jsem, sbalila stan a frčela na sraz již v pátek. Do Senice přijíždíme okolo sedmé večerní a už v tu dobu bylo patrné, že srázek bude ve velkém stylu. Pátkem jsme oslavili už 2.ročník. A myslím si, že to byla vydařená oslava!
Hned po odbití 11. dopolední se všech 175 strojů vydalo směr Poděbrady, ovšem někteří neostražitější si museli namísto snídaně dofukovat všechna kola. Že by večerní párty kromě poletujících zavařených okurek vygradovala? Ne ne tady se jen šprýmovalo, jeden kamarád vypustil a druhý zase dofouknul, ale třetí vše kazil. Prostě Pohodáři, Jezdci ze Severu, Eli, Zůza a Vojta...
Pořadatelé tentokrát vymysleli trochu delší okruh bez zlověstných přejezdů kolejí, které nás v minulém ročníku rozdělily na několik skupinek. Celý konvoj vedl hasičský vůz, vedlejší i hlavní tahy byly pořadateli dobře ošetřeny tak, aby se celá kolona pohybovala v kuse a nebyla nikde roztrhána. Což pro některé nemotonadšence musel být křest ohněm, přece jen než se 175 členná parta prohnala od prvního po posledního kolkaře trvalo to cca 4-5 minut.
Poděbrady byly v obklopení, a celé náměstí padlo pod naše kola, vypadá to, že si pořadatelé pro příští ročník budou muset pronajmout i druhý poloostrůvek náměstí. Tak jako o minulém ročníku i letos byl čas na občerstvení, zmrzlinu a pokec s přáteli. Paní v cukrárně byla překvapena, že je nás tolik a chuděrka samotná nestíhala vytáčet zmrzlinu a servírovat kávu. Ani vám nevím jak dlouho jsme stáli na rozpáleném náměstí, ale po nějaké té chvilce se kolona posunula dál a to do Milovic, kde si každý z účastníků mohl vychutnat dle libosti místní tankodrom. Bohužel jak kolona jela odumíraly stroje a i jeden z naší tříčlenné party vypověděl službu. Byli jsme nuceni odvézt stroj dodávkou a Milovice jsme si ani kouskem nestihli užít. Po příjezdu do Senice jsme viděli zabahněné jezdce zejména na sportovních čtyřkolkách, rozesmáté od ucha k uchu což značilo to, že se Milovice povedly.
Pro nejmenší byla připravená malá tréninková dráha hned u depa, dítka jezdila sem a tam což bylo radost sledovat. Ti větší lítali o kousek dál, kde byla připravená už o fous větší smyčka a ti co se nudili mohli letět na malou MX trať opodál.
Sobotní večer odstartoval Richard Mošna se svou show, kdy nám na malém plácku ukázal co všechno je možné na malém asfaltovém plácku. Jeho LTZ doslova jezdilo po jednom kole a bylo úplně jedno jestli jezdil po předním či zadním. Půl hodinové vystoupení si vyžádalo bohatý aplaus a doprovodný program pokračoval až do neděle. Děti mohly během celého dne vyhrát nespočetně cen při nejrůznějších soutěžích. Taneční soutěž vyhrál malej od Feryho, a jako hlavní cenu dostal obrovskou plyšovou žábu. Quadpoinťáci nestíhali dolévat benzín svým mladým závodním nadějím, ti ze čtyřkolek takřka neslezli.
Pro návštěvníky akce bylo připravené občerstvení, ale také dva velké stánky se čtyřkolkami od Goese a ASP Group. Celá akce se vyvedla na výbornou a už ať tu máme třetí ročník.

  • Fotogalerie Jiří Vorlíček
  • Krátká videa z vyjížďky naleznete na naší sociální síti - Quadmánia

Kapitoly článku

  1. Sraz
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.85 Známkováno: 13x

Další články

Houdkovice lámaly rekordy

10.07.2017, Reportáže
Houdkovická výstava zavedla čtyři tisícovky návštěvníků rovnou do motoristického sedmého nebe. A že výstavy v Houdkovicí...

Jízda s pašíkem 2016

07.01.2017, Reportáže
V některých koutech republiky přišel konec roku dříve než bývá zvykem. V případě čtyřkolkářů to bylo už 17. prosince v B...

Mošna rozhodně neloví Pokémony

16.09.2016, Reportáže
Do každého vystoupení hází nové tríčky, každá akce je jiná. A nejen právě proto se s Richardem setkáváme na nejrůznějšíc...


Nepřehlédněte

Kalendář akcí

  Duben 2024  
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345


English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.57s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce