QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Mikulášská

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 09.12.2014 | Zobrazeno: 5919×

Mikulášská Jezdecky atraktivní mikulášská projížďka Berounskem přivítala na 40 jezdců. Díky prvotřídní organizaci naše tříčlenná banda byla hned po dojetí na místo určení zařazena do skupiny k Tytymu. Celkem jsme ujeli 73 km za 3 h 57 min průměrnou rychlosti 18 km/h, zastávka na kouřovou 7 min a vracení pro přehlídnutý bod 12,3 km , čas 19,50 min.


Kapitoly článku

  1. Mikulášská
  2. Kompletní fotogalerie

Hned u prvního stanoviště na nás čekala čertovská nadílka, a to pozor! Ten kdo neřekl básničku nepokračoval dál. U nás své básnické střevo projevil Fery, který má básničky opravdu namáčklé. Další body už byly bez příjemného zpestření, už se jen hledaly kartičky. Naší sedmičlenné smečce se stal osudným bod číslo 8, který jsme absolutně ignorovali, a po 12 km jsme se pro něj vraceli. Naštěstí vedoucí týmu Tytyty věděl dost dobře kde jsme špatně odbočili, a na ignorované místo činu nás dovedl velmi rychle. Netrvalo dlouho a už jsme byli zase v sedlech a hltali další km.


Video od Tomáše
Během dne se nad námi stáhla mračna a kapky z jízdy terénem udělali bahenní koupele, ale o to víc nás to bavilo, o to víc se driftovalo a hrabalo. Opět jsme si užívali velmi dobře natažené tratě, kterou nám připravili pořadatelé, ale také náš vedoucí týmu. Troufám si říct, že nad mapami ležel několik večerů. Občas některá místa poznávám z předešlých akcí, občas si říkám kde to vlastně jsme, ale stále si užívám perfektní sklouznutí s přáteli v duchu mikulášské projížďky.
V pískovně už hořel oheň, buřty ležely na stole, už jen nahlásit všechna slova a šlo se opékat. Tak trochu jsme zapoměli na kartičku se Šoupalem, ale dvojité focení kartiček přineslo dokompletování. Ze sedmi družstev se na prvním místě umístili Plzeňáci, kteří nasadili rekord tratě. Hned za nimi se usadil náš tým Tytyty.
Pro všechny byla pískovna otevřená a kdo se chtěl proletět na exkluzivním povrchu měl tu možnost. Bezprostředně po závodě vložil na Quadmaniacké forum Drtikol:
"Chtěl bych tímto poděkovat za celou naší organizační partičku kolem atv-expedice za hojnou účast na letošní mikulášské. Dorazila vás spousta i ze vzdálenějších krajů, třeba kluci ze severu, Ústí, Plzně, "Prahy" ale i nějaká ta známá závodnická jména atd. Sešlo se nás přes 40 čtyřkolek a nějaká ta SBS (přesně ještě spočítám) a svezení i pokec u buřta byl fajn. Příjemným překvapením byla i auto návštěva vás co máte stroje v servisu či na vás počasí bylo až příliš nevlídné... Počasí se nám příliš nepovedlo ale vyvážil to přátelský duch a spousta nových tváří ale i setkání s těmi co jsme dlouho neviděli. Vše proběhlo bez úhony až na jeden prasklý kříž a nějaké to topení :D No co dodat už se těšíme na letní akci 2015 ta bude určitě delší jelikož jak bylo vidět okruh který se jezdíval 3 - 4 hodiny dávají někteří za hodinu a půl. Jo aby nezapadlo to sportovní tak vyhrál tým plzeň a druhé místo obsadil tým Tytyty a spol :D No za rok tedy zase ..."

Kapitoly článku

  1. Mikulášská
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 2.14 Známkováno: 7x

Další články

Houdkovice lámaly rekordy

10.07.2017, Reportáže
Houdkovická výstava zavedla čtyři tisícovky návštěvníků rovnou do motoristického sedmého nebe. A že výstavy v Houdkovicí...

Jízda s pašíkem 2016

07.01.2017, Reportáže
V některých koutech republiky přišel konec roku dříve než bývá zvykem. V případě čtyřkolkářů to bylo už 17. prosince v B...

Mošna rozhodně neloví Pokémony

16.09.2016, Reportáže
Do každého vystoupení hází nové tríčky, každá akce je jiná. A nejen právě proto se s Richardem setkáváme na nejrůznějšíc...


Nepřehlédněte

Kalendář akcí

  Duben 2024  
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.27s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce