QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Dominikánská Republika za volantem RZR

Text: Ollie Roučková | Foto: Seth, Kelsey Fargher | Datum: 05.05.2014 | Zobrazeno: 5863×

Dominikánská Republika za volantem RZR Co může být lepšího, než jeden týden v ráji? Seth a Kelsey Fargherovi prozkoumali ráj ze sedla UTV, novomanželé unikli ze stereotypu hotelových komplexů alespoň na jeden jedniný den a to ještě k tomu za volantem osmistovkového RZR od Polarisu.


Kapitoly článku

  1. Expedice
  2. Kompletní fotogalerie

Novomanželé si před odletem na líbánky pečlivě nastudovali Dominikánskou republiku, během dohledávání informací se dočetli, že jednou z nejpopulárnějších turistických aktivit na ostrově jsou právě UTV výlety. Po počátečním uvítacím briefingu, který byl přímo v hotelu, se novomanželé ani moc nemuseli rozhodovat, prostě a jasně se jede do divočiny za řídítky UTV. Ráno všechny vyzvedl otevřený autobus, který vezl celou expedici na místo odkud UTV vyjíždějí. Z počátku se všichni obávali toho jak budou UTV vypadat a jaká, že to vlastně bude značka a nemluvě o tom jakého budou obsahu. Hned po příjezdu ze všech spadly ty nejčernější obavy, na parkovišti stálo příjemné překvapení v podobě  dlouhé řady lesklých a čistých Polarisů RZR. Po bližším zkoumání se ukázalo pár nedostatků jako bylo například obutí - to se opravdu neukázalo v ideální kondici, ale jinak RZR 800 byly docela dobře vybavené: střechou proti slunečním paprskům a čelním sklem proti prachu….
Po podepsání formuláře všichni jezdci obdrželi přilby (škoda, že jen cyklistické helmy), průvodce Bolivar všechny zasvětil do běžných parametrů UTV. Po krátké instruktáži všichni naskakují do Polarisu RZR 800 a první hltání kilometrů bylo tu. Z místa setkání se kolona vydala ven do přírody po staré prašné cestě. Navzdory velkým teplotám je daleko od pobřeží bohatá zeleň. Po této cestě pravidelně potkávali spoustu krav, prasat, koní, v některých oblastech byly zvířata za ploty a někde naopak pobíhala po klikatých stezkách.
První zastávka byla na malé plantáži, kde na všechny čekala možnost dozvědět se o místním zemědělství. Lokálně se zde pěstuje káva, kakao a skořice. Po této exkurzi kolona RZR směřovala ke sladkovodní jeskyni. Samotná jeskyně byla větší trhlina, která se otevřela a odhalila spoustu stalaktity visící ze stropu, také odhalila bazén s křišťálově čistou vodou.
Z jeskyně se kolona vydala do konečné zastávky (kterou byla pláž kde si jezdci mohli zaplavat, nakoupit suvenýry atd.), cesty vedly přes zaplavené úseky silnic, měkčí povrch ale také přes prašné cesty. Ve srovnání s ostatním z off -road dobrodružství, se jezdci nemuseli obávat nebezpečných úseků. Pokud budete mít možnost navštívit Dominikánskou republiku určitě neopomeňte možnost prozkoumat zemi za volantem UTV .
„Tento malý výlet byl náš jediný únik z hotelového resortu. Bylo skvělé se dostat pryč od všech turistických věcí a vidět více z reálné Dominikánské republiky. …“

Kapitoly článku

  1. Expedice
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Další články

Sardinie v sedle TGB 1000

06.01.2020, Cestopisy
Že se pojede na Sardini, už bylo rozhodnuto loni, než jsme dokončili

Přes 4 000 km Marokem

31.10.2018, Cestopisy
Jak to vůbec začalo? No, nechal jsem se ukecat na svých FB stránkách EXPEDICE 4X4 ČERVÍK, kde mi do soukromých zpráv cho...

3K: křížem krážem Korsikou

26.03.2018, Cestopisy
Korsika je čtvrtým největším ostrovem ležící v západním Středozemním moři spadající pod správu Francie. Hornatý ostrov j...


Nepřehlédněte

Kalendář akcí

  Březen 2024  
PoÚtStČtSoNe
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.57s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce